14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCosmin Popescu, candidatul PSD pentru șefia CJ Gorj

Cosmin Popescu, candidatul PSD pentru șefia CJ Gorj

Cosmin Popescu, ex-preşedinte al PDL Gorj, actual vice la PSD
Cosmin Popescu, ex-preşedinte al PDL Gorj, actual vice la PSD

În urma deciziei lui Ion Călinoiu de a nu mai candida la şefia Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, liderul Organizaţiei Judeţene a PSD, Florin Cârciumaru, a făcut ieri public pe cine va susţine partidul pentru postul respectiv. Este vorba de numele vehiculat deja în ultimele luni, Cosmin Popescu, vicepreşedinte social-democrat şi proaspăt ales consilier judeţean: „Da, Cosmin Popescu va fi supus votului, mâine (vineri – n.r.), în comitetul executiv. Se va cere votul comitetului să-l susținem pe Cosmin Popescu pentru funcția de președinte și pe Ciprian Florescu pentru funcția de vice“, a declarat ieri Florin Cârciumaru, primarul PSD al municipiului Târgu Jiu. Un post de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Gorj va reveni ALDE, însă până acum nu a fost făcută vreo nominalizare. Ion Călinoiu i-a lăsat drum liber către şefia instituţiei lui Cosmin Popescu. Acesta a devenit anul trecut vicepreşedinte al PSD Gorj şi în trecut a fost preşedinte al PDL şi fosta mână dreaptă a lui Ionel Manţog. Cosmin Popescu are la activ şi o condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului, însă instanţa l-a reabilitat recent. Condamnarea a avut legătură cu dosarul strămutaţilor de lux şi cu Ionel Manţog, fostul şef al democrat-liberalilor gorjeni. În calitate de secretar de stat în Ministerul Economiei, Cosmin Popescu ar fi dispus întocmirea unui raport favorabil lui Ionel Manţog, vizat în dosarul strămutaţilor de lux.

Ion Călinoiu şi-a explicat decizia

Ion Călinou
Ion Călinou

Ion Călinoiu a explicat ieri public motivele care l-au determinat să nu-şi mai dorească un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Călinoiu s-a aflat timp de 20 de ani la conducerea instituţiei, având două mandate de vicepreşedinte şi trei mandate de preşedinte, luându-i locul lui Nicolae Mischie, în urmă cu 12 ani. Ion Călinoiu, trimis în judecată pentru fals în declaraţii în formă continuată, a spus că decizia sa nu a fost influenţată de nimeni şi a decis să îşi susţină colegii mai tineri din partid: „Decizia este a mea şi nu putea fi influenţată de nimeni decât de mine. Eu am constatat de o bucată de vreme, chiar de la începutul mandatului al treilea, că e momentul să nu mai continuu ca preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Este nevoie de un suflu nou. Nu trebuie să stai pe un scaun de dragul scaunului. Voi sprijini o nouă formulă la nivelul judeţului Gorj, ce va fi stabilită de consilierii judeţeni. Decizia nu e luată în primul rând pentru binele meu, ci şi pentru binele judeţului. Trebuie să reîntorc partidului sprijinul pe care mi l-a oferit până acum şi să promovăm specialişti şi oameni de bună credinţă“, a declarat ieri Ion Călinoiu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Candidează la un post de senator

Ion Călinoiu îşi doreşte să candideze la un post de senator, iar până în toamnă ar putea să ocupe un post de consilier în cabinetul viitorului preşedinte. Actualul şef al Consiliului Judeţean Gorj a precizat că nu a fost forţat de Liviu Dragnea, liderul PSD, să nu mai candideze la un nou mandat: „Mai departe rămân cu responsabilităţile politice. Alături de organizaţie şi de preşedintele Florin Cârciumaru ne propunem să câştigăm alegerile parlamentare. Vedem dacă voi rămâne consilier judeţean. Nu vreau să ţin cu dinţii de scaunul de preşedinte trei luni, până în toamnă. Nu m-a forţat nimeni. E doar scenarită. Din contră, mi-au spus să rămân până în toamnă. Le mulţumesc gorjenilor care mi-au acordat votul pentru trei mandate de preşedinte, între care două prin votul direct“, a mai spus Ion Călinoiu, actual preşedinte executiv al PSD Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS