10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDin dragoste pentru Eminescu

Din dragoste pentru Eminescu

Ioana Dinulescu nutrește o mare admirație  pentru Eminescu și opera sa (FOTO: Claudiu Tudor)
Ioana Dinulescu nutrește o mare admirație
pentru Eminescu și opera sa (FOTO: Claudiu Tudor)

Trăiește pentru a-l citi pe Eminescu, așa că nu trece nici o zi fără a se apleca asupra operei marelui poet. Ioana Dinculescu, o doamnă cu o vârstă onorabilă, după cum se prezintă, iubește enorm și știe pe dinafară creațiile Luceafărului poeziei românești. Pasiunea pentru scrierile lui Mihai Eminescu a început în tinerețe. De mai bine de jumătate de secol, le studiază și le trăiește la intensitate maximă. În fiecare zi, rând pe rând, versuri de iubire, de dor sunt recitite, memorate. Viața, opera lui Mihai Eminescu și, desigur, povestea sa de dragoste cu Veronica Micle, toate îi sunt cunoscute în amănunt Ioanei Dinculescu. O zi fără Eminescu ar fi pentru ea una în care viața nu ar avea sens. „Dacă cineva mi-ar interzice să mă aplec asupra volumelor marelui poet, nu aș mai putea să mai trăiesc nici măcar o zi. Numai dacă citesc pot dormi noaptea liniștită“, a declarat Ioana Dinculescu.
Alături de volumele lui Mihai Eminescu, păstrează din „teiul sfânt și dulce“ din Copou, parc în care fiecare alee amintește de marele poet, trei frunze trimise de o prietenă dragă, care cunoștea pasiunea Ioanei Dinculescu pentru opera Luceafărului.
15 iunie este pentru Ioana Dinculescu o zi de importanță majoră. Asta în condițiile în care nu mulți își mai aduc aminte că, pe 15 iunie 1889, pleca dintre cei vii poetul nostru național, Mihai Eminescu. Se împlinesc, așadar, astăzi, 127 de ani de când, pe una dintre scenele literaturii romane, cortina s-a lăsat și nu se va mai ridica nicicând.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS