10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFetiţă găsită moartă într-un container de gunoi

Fetiţă găsită moartă într-un container de gunoi

Zona unde a fost găsit nou-născutul (Foto: Eugen Măruţă)
Zona unde a fost găsit nou-născutul (Foto: Eugen Măruţă)

Un bărbat din Târgu Jiu care colectează peturi a făcut ieri dimineaţă o descoperire macabră, într-un container de gunoi de pe strada Corneliu Coposu din municipiu. În ghena de gunoi fusese aruncat un nou-născut de sex feminin. Fetiţa era decedată şi ascunsă într-o pungă de culoare neagră. Ion Peptan, cel care a făcut descoperirea, a declarat că, iniţial, a crezut că este vorba de o pungă în care se aflau resturi de mâncare, însă, când a dechis-o, a dat peste trupul fără suflare al fetiţei. Bărbatul a spus că a sunat imediat la 112. Oamenii legii au sosit la faţa locului, unde au început o anchetă. Au fost ridicate inclusiv înregistrările de la mai multe camere de supraveghere aflate în zonă, în speranţa că se va da de urma mamei. De asemenea, se fac verificări şi la unităţile medicale din judeţ pentru a se vedea ultimele naşteri sau ultimele gravide care au beneficiat de asistenţă medicală.
Ion Peptan a mai găsit în luna decembrie a anului trecut un nou-născut, într-un container de gunoi din zona Gării Târgu Jiu. „Am ajuns la gunoi şi m-am gândit că în plasă e mâncare veche şi să o iau pentru porci. Când am deschis-o am văzut copilul şi m-am speriat. Am sunat imediat la 112 şi am chemat poliţia. Era mort deja când am căutat eu în pungă. Era pus într-o pungă şi punga cealaltă băgată în una neagră. Am mai găsit un copil într-o ghenă lângă Gară, dar cel de atunci trăia“, a declarat Ion Peptan.

Născută recent

Medicul legist Claudia Beldean, din cadrul Serviciului de Medicină Legală Gorj, a analizat cadavrul micuței şi a stabilit că fetița a fost adusă pe lume cu cel mult 24 de ore în urmă de la data găsirii. „Este vorba de o fetiță născută la termen. Nu se observă semne de violenţă. Așteptăm până nu vor fi făcute toate analizele şi confirmate“, a declarat Claudia Beldean. În urma efectuării necropsiei, medicii legişti gorjeni au stabilit că este vorba despre o fetiţă născută la termen şi care ar fi murit prin asfixiere. Cazul a fost preluat de procurorii gorjeni, care conlucrează cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, în vederea identificării mamei care şi-a aruncat copilul la gunoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS