13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTransalpina, luată cu asalt de iubitorii muntelui

Transalpina, luată cu asalt de iubitorii muntelui

Transalpina a fost deschisă sâmbătă dimineaţă (FOTO: Mihai Tudor)
Transalpina a fost deschisă sâmbătă dimineaţă (FOTO: Mihai Tudor)

Sute de conducători auto au fost încântaţi să şofeze din nou pe Transalpina. Drumarii au decis să redeschidă traficul rutier şi au îndepărtat sâmbătă dimineaţă parapeţii care blocau şoseaua la ieşire din Rânca înspre Obârşia Lotrului. De redeschiderea Transalpinei au profitat şi proprietarii de pensiuni şi hoteluri din Rânca. Vremea nu a fost tocmai pe placul celor care au urcat la munte, însă se aşteaptă că din weekendul viitor lucrurile să se schimbe din acest punct de vedere şi ploile să se mai rărească.

Nu se circulă pe timp de noapte

Transalpina este deschisă circulaţiei în intervalul orar 7.00 – 22.00. Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu împreună cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova au luat decizia ca, deocamdată, să fie instituită şi o restricţie de greutate, în ceea ce priveşte autovehiculele. Este permis pe Transalpina accesul cu mijloace auto cu masa de maximum 3,5 tone. „Un conducător auto care traversează cu automobilul tronsonul Obârşia Lotrului – Rânca are timp ca în două ore să ajungă să înnopteze în staţiunea montană din nordul judeţului Gorj. Dacă intră la ora 20.00 pe Obârşia Lotrului ajunge până la ora 22.00 la Rânca, unde are condiţii foarte bune de cazare şi masă. Sunt mii de locuri de cazare în Rânca şi turiştii pot profita de ele şi pe timpul sezonului de vară. Mai aşteptăm să vedem ce decizie vom lua în ceea ce priveşte autocarele. Sunt cu un tonaj superior şi nu ştim cum suportă carosabilul pe anumite porţiuni asemenea greutate“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

Poligon oficial de încercare pentru compania Renault

Transalpina nu este preferată doar de către turişti şi de conducătorii auto care vor să îşi testeze îndemânarea în ceea ce priveşte şofatul, ci şi de profesionişti din industria automobilelor. Este vorba de compania Renault care a omologat oficial traseul Transalpina pentru testarea modelelor sale, înainte să fie lansate pe piaţă. Transalpina este poligonul oficial al firmei Renault, iar francezii sunt mulţumiţi de modul în care şoseaua le pune la încercare autovehiculele. „Este poligon oficial de încercare al companiei Renault. Aici îşi testează toate modelele. Ştiu că s-au mai interesat şi alte companii celebre producătoare de maşini. Francezii au ajuns la concluzia că este cel mai bun traseu din Europa unde pot face aceste teste şi care să le ofere rezultatele scontate. Ne bucurăm că avem parte de asemenea aprecieri şi sunt sigur că vor apărea şi alţi producători“, a mai declarat Ion Tudor, directorul Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS