10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA încercat să se omoare cu același cuțit cu care și-a înjunghiat mama

A încercat să se omoare cu același cuțit cu care și-a înjunghiat mama

Anchetatorii au stabilit că bărbatul de 57 de ani și-a înjunghiat mama, după care a încercat să-și ia viața cu același cuțit (Foto: GdS)
Anchetatorii au stabilit că bărbatul de 57 de ani și-a înjunghiat mama, după care a încercat să-și ia viața cu același cuțit (Foto: GdS)

O femeie de 80 de ani, din Craiova, a fost înjunghiată mortal de fiul său, de 57 de ani, cu care locuia împreună într-un imobil de pe strada Drumul Apelor din municipiu. După ce și-a înjunghiat mama de mai multe ori cu un cuțit, bărbatul a încercat să-și ia viața cu același cuțit.
Polițiștii și pompierii doljeni au fost anunțați prin 112, ieri-dimineață, în jurul orei 9.00, că două persoane care locuiesc într-un imobil de pe strada Drumul Apelor au fost înjunghiate. Pompierii au trimis la adresa indicată două ambulanțe SMURD, iar medicii au găsit o femeie care prezenta multiple plăgi înjunghiate, dar și un bărbat care avea un cuțit înfipt în piept. Medicii au început manevrele de resuscitare, însă femeia nu a mai putut fi salvată. În schimb, bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova, unde a fost supus unei intervenții chirugicale.
Potrivit reprezentanților unității medicale, după ce a fost operat, pacientul a fost internat în stare stabilă la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă.
Cercetările au fost preluate de o echipă de ofițeri criminaliști, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, care au stabilit că, ieri-dimineață, Ștefan Preda s-a certat cu mama sa, Ioana Preda. Bărbatul a pus mâna pe un cuțit și și-a înjunghiat mama de mai multe ori, după care a încercat să-și pună capăt zilelor cu același cuțit.
Anchetatorii au precizat că pe numele bărbatului, care a rămas internat sub pază la Spitalul de Urgență Craiova, a fost întocmit un dosar penal privind comiterea infracțiunii de omor. „Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a fost sesizat despre faptul că un bărbat de 57 de ani și-a înjunghiat mama cu un cuțit. Victima a decedat pe loc, iar autorul a încercat să se sinucidă cu ajutorul aceluiași cuțit. În cauză se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunii de omor, raportată la infracțiunea de violență în familie“, a precizat procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
Anchetatorii au mai precizat că, dacă va scăpa cu viață, craioveanul de 57 de ani va fi supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei. De asemenea, în funcție de evoluția stării de sănătate a bărbatului, anchetatorii vor putea lua în discuție o măsură privativă de libertate față de acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS