14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCe așteptări au craiovenii de la aleșii lor

Ce așteptări au craiovenii de la aleșii lor

Unii dintre locuitorii urbei care au ieșit ieri la vot doresc de la aleșii Craiovei să fie mai buni gospodari, să aducă investiții care să creeze locuri de muncă și să faciliteze plata impozitelor și taxelor în condiții decente.

GdS a interveviat mai mulți craioveni care și-au exercitat ieri dreptul la vot, adresându-le tuturor aceeași întrebare, respectiv ce vor de la aleșii Craiovei.
Unii alegători au spus că au mai multe așteptări de la cei care vor prelua mandatele de primar și consilieri pentru următorii patru ani. Cei mai mulți au pus accent pe crearea de locuri de muncă, pentru a nu mai pleca tinerii în alte orașe sau în străinătate. Au fost și cetățeni care au ținut să precizeze că doresc să se deschidă mai repede Parcul „Romanescu“. Alți craioveni întâlniți de redactorii GdS la ieșirea de la urne au spus că vor ca municipiul să fie mai bine gospodărit, mai curat și cu mai multe investiții.

Așteptările locuitorilor urbei

În cartierul 1 Mai, la Secțiile de votare nr. 50 și 51, locuitorii au spus că se confruntă cu lipsa canalizării. „Așteptările sunt multe. În Craiova ar trebui făcute multe, în special pentru bătrâni: locuri unde să se simtă bine, să petreacă. Să termine parcul că, vorba aia, de un an și jumătate tot stăm cu parcul nefăcut (Parcul „Romanescu“ – n.r.)“, a spus Marioara Aveloiu. „Să ne facă și nouă canalizare, că nu avem. Stăm aici, în spatele Liceului de Arte, deci nu stăm undeva în afara orașului, și nu e canalizare la noi. Mai sunt încă multe alte lucruri de făcut: o asfaltare a străzii, parcul era vorba că îl deschid de mult, dar cred că se va deschide la toamnă, dacă o fi gata! E adevărat că se fac multe lucruri în parc, acolo, dar mi se pare că prea lent merg lucrările, față de câte utilaje și câți oameni au“, a spus și Andrei Aveloiu, pensionar.
„De la noii conducători ne așteptăm să fie puțin mai aplecați către cetățeni. În sensul că, să vadă tot ce mișcă pe aici, prin jur, adică nu numai în centru. Să meargă și în cartiere. Orașul are nevoie de multe lucruri care trebuie făcute. În primul rând, să fie curat, frumos, ca să poți să pleci și cu un copil după tine și să-l plimbi. Parcul e închis. Toată lumea așteaptă să se deschidă parcul, nu numai eu! Acum rămâne să vedem cum se va deschide, dacă va fi mai frumos decât a fost“, a spus Florence Voicu, de 72 de ani, fostă profesoară, care a votat la Secția nr. 51, deschisă la Liceul de Arte „Marin Sorescu“.

Ce mai vor craiovenii de la primar și consilieri

Printre votanți s-au numărat și cetățeni care doresc și locuri de muncă. „Pentru oraș ar trebui să facă mai mult decât s-a făcut anul ăsta. Ar trebui să facă locuri de muncă pentru tineri, ca să luăm și noi pensia mai bună și să fie sănătoși!“, a spus Mircea Călin, pensionar.
„Craiova ar mai avea nevoie de căldură, de curățenie, apă, școli și spitale. Așteptăm să fie oameni ca lumea viitorii conducători“, a spus Ileana Mantea, care venise în baston pentru a-și exercita dreptul la vot.
„Vrem ceva mai bun pentru orașul nostru. Vrem să fie buni gospodari, să avem mult mai multe locuri de muncă pentru tineri, locuințe pentru că, uite, ne pleacă tinerii. Eu am copiii în străinătate, în Anglia. Nu ar mai veni aici, pentru că și-au cumpărat acolo locuințe, au serviciu stabil și nu vor să mai vină“, a declarat Ileana Ivancea.
Întrebat ce așteaptă de la aleși, Mihai Dracotă, din cartierul Craiovița Nouă, a spus: „Nimic. Ca și până acum. Ce, până acum s-a făcut ceva? Decât a desfăcut chioșcurile. În rest nu s-a făcut nimic. Craiova ar avea nevoie de mai puțini pensionari și bani mai mulți la pensionari. Vrem străzi, vrem să mai fie plantați pomi, verdeață, vrem locuințe și așa mai departe“.

Tinerii solicită locuri de muncă și decență la încasarea impozitelor

Tinerii întâlniți ieri la Secțiile de votare nr. 79, 80 și 81 din Craiovița Nouă vor mai multe locuri de muncă în Craiova. „Mă aștept la o schimbare. Adică să se facă lucrurile pe care nu le-au făcut până acum. În primul rând, mai multe investiții în orașul ăsta. Pentru că, eu, de exemplu, lucrez în București tocmai pentru că n-am ce face aici. Și în loc să stau lângă familie fac naveta la București în fiecare săptămână. Trebuie să se facă investiții pentru a se crea locuri de muncă. Altă problemă de care m-am lovit a fost așa-zisa birocrație. Adică nu vreau să stau la coadă cinci ore la Financiar ca să plătesc ceva. E o tâmpenie, dar poate se schimbă ceva! De la impozite la amenzi și la toate acestea nu ar trebui să stai foarte mult la coadă ca să le plătești, că doar e în interesul lor să le plătim“, a spus Răzvan Paraschiv, de 32 de ani, din Craiova.
„Așteptăm să facă lucruri bune pentru Craiova și un viitor mai bun. Vrem să se facă locuri de muncă, străzi și să renoveze Craiova ca să putem să devenim și noi un oraș mare. Craiova ar avea nevoie de un conducător foarte bun, să fie responsabil și să facă lucruri bune pentru orașul nostru și pentru populația lui“, a spus Nicușor Scuipici, un craiovean de 28 de ani.
„Dorim să facă mai multe pentru oraș, în special locuri de muncă. Mai au destule de făcut: curățenie, străzile le-au mai făcut, dar mai au multe. Am ieșit la vot ca să nu voteze alții în locul meu“, a spus Dorin Dumitrescu, de 36 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS