9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Prinși în flagrant în timp ce ridicau 4 kilograme de cannabis

Craiova: Prinși în flagrant în timp ce ridicau 4 kilograme de cannabis

Doi bărbați au fost prinși în flagrant, la Craiova, în timp ce ridicau un colet care conținea aproximativ 4 kilograme de cannabis. S-a întâmplat în cadrul unei acțiuni organizate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova și cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române. Drogurile ar fi fost trimise din Spania, iar cei doi, cu vârstele de 22 și 25 de ani, urmau să le comercializeze pe raza judeţului Dolj.

Din cercetări a reieșit că, mai multe persoane, organizate într-o grupare infracțională, ar fi introdus în ţară, pe ruta Spania – România, importante cantităţi de cannabis și rezina de cannabis. Pentru documentarea întregii activități infracționale, pe  27 mai, au fost efectuate 8 percheziții domiciliare în judeţul Dolj. De asemenea, pe 2 iunie, polițiștii și procurorii au efectuat alte 4 percheziții domiciliare, la locuințele celor în cauză.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat aproape 5 grame de fragmente vegetale de cannabis, un comprimat MDMA, 13 telefoane mobile, un laptop, 4 grindere, 8.650 de lei și 1.150 de euro. Cei doi bărbați au fost reținuți, pe 27 mai, pentru 24 de ore, pentru ca, o zi mai târziu, instanța să dispună arestarea lor preventivă.

De asemenea, pe 2 iunie, alți 2 bărbați, din aceași grupare, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă,  iar față de un alt membru s-a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, introducere în țară de droguri de risc, precum şi pentru trafic de droguri de risc.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS