17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn băiat de 17 ani a pierit în apele Jiului

Un băiat de 17 ani a pierit în apele Jiului

Echipajul de scafandri a reușit să găsească trupul băiatului după mai bine de două ore de scufundări (Foto: Claudiu Tudor)
Echipajul de scafandri a reușit să găsească trupul băiatului după mai bine de două ore de scufundări (Foto: Claudiu Tudor)

Un băiat de 17 ani din localitatea Celaru s-a înecat în râul Jiu, pe raza comunei Bucovăț, marți seară, după ce a intrat în apă să se răcorească și a fost luat de curenți.
Polițiștii doljeni au fost sesizați, marți, în jurul orei 21.15, despre faptul că un tânăr a intrat în râul Jiu, a fost luat de curenți și, cel mai probabil, s-a înecat. La faţa locului a fost trimisă o echipă operativă de la Secția Bucovăț, iar oamenii legii au stabilit că un băiat de 17 ani, din localitatea Celaru, „în timp ce se afla cu prietena sa de 17 ani și cu mama acesteia pe malul râului Jiu, a intrat în apă pentru a se răcori, moment în care a fost luat de curenţi şi nu a mai ieşit la suprafaţă“.
Pompierii doljenii au intervenit cu un echipaj de scafandri, un echipaj cu barca şi un echipaj SMURD, însă băiatul nu a mai putut fi salvat. „Ajunşi la faţa locului, pompierii au început imediat căutările în speranţa că tânărul mai poate fi salvat. Nimeni nu a vrut să se dea bătut, chiar dacă se lăsase întunericul, iar acţiunea de căutare s-a dreulat până târziu în noapte, zona fiind luminată cu proiectoare de mare putere. Căutările s-au efectuat la o distanţă de aproximativ 80 de metri faţă de mal şi la o adâncime de aproximativ trei metri, misiunea scafandrilor fiind deosebit de dificilă, deoarece vizibilitatea în apă era aproape de zero, iar curenţii erau foarte puternici. În ciuda tuturor problemelor, după mai bine de două ore de scufundări, scafandrii au reuşit să găsescă trupul tânărului“, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj.
Pompierii doljeni reamintesc faptul că scăldatul ar trebui să se facă doar în locurile special amenajate. Persoanele care nu știu să înoate foarte bine sunt sfătuite să meargă la scăldat doar la ștranduri și piscine supravegheate de personal calificat, nicidecum la râuri, lacuri ori canale de irigații. De asemenea, pompierii spun că ar trebui ca autoritățile locale să identifice cursurile de apă care pot prezenta pericol de înec și să semnaleze acest pericol prin instalarea unor panouri de avertizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS