16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA cheltuit banii și a mințit polițiștii că i-au fost furați

A cheltuit banii și a mințit polițiștii că i-au fost furați

O craioveancă de 32 de ani a fost amendată pentru alarmarea polițiștilor fără motiv întemeiat, după ce a încercat să-i convingă că i-au fost furați aproape 30.000 de euro, bani pe care, de fapt, îi cheltuise fără știrea soțului.
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, pe data de 28 mai, o craioveancă de 32 de ani a sesizat faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 17.30, persoane necunoscute i-au sustras 29.300 de euro din autoturismul pe care îl avea parcat în faţa unui bar din comuna Leu.
Cercetările au fost preluate de polițiștii din Leu, care au constatat de la început că femeia era oscilantă în declarații, atât în ceea ce priveşte locul de unde a luat cei aproape 30.000 de euro, cât și în privința traseului urmat şi momentul constatării dispariţiei banilor. Mai mult decât atât, oamenii legii au constatat că există contradicții între declaraţiile date de mama craiovencei de 32 de ani și cele ale soţului acesteia. În final, polițiștii doljeni au reușit să rezolve misterul dispariției banilor. „În cursul zilei de 31 mai, prin extinderea investigațiilor şi probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că persoanei în cauză nu i-a fost sustrasă nici o sumă de bani, iar cu ocazia reaudierii acesteia a rezultat faptul că a sesizat poliţiei furtul banilor întrucât anterior cheltuise toată suma fără acordul soţului“, au precizat oamenii legii. Pentru că i-a pus pe anchetatori pe drumuri, femeia a fost sancționată cu 100 de lei.

A furat 30.000 de lei din propria casă

Un caz asemănător a fost rezolvat în cursul lunii martie de oamenii legii. Este vorba de o craioveancă de 47 de ani, care a luat 30.000 de lei din propria casă și a încercat să însceneze furtul banilor. Pe 29 septembrie 2015, o tânără de 21 de ani a sesizat polițiștii de la Secția 5 despre faptul că, în aceeași zi, persoane necunoscute au intrat în locuinţa familiei sale și au sustras suma de 30.000 de lei. Pentru că ușa apartamentului nu fusese forțată, s-a bănuit că hoții au intrat folosind chei potrivite. Încă de la început, oamenilor legii li s-a părut ciudat faptul că hoții luaseră 30.000 de lei dintr-o cutie în care era păstrată suma de 40.000 de lei, obținută de familia tinerei de 21 de ani din vânzarea unui teren. Și mai ciudat era faptul că presupușii hoți îi trimiteau mesaje tatălui fetei, pe care îl amenințau că familia sa va avea de suferit dacă va sesiza poliția.
Ulterior, în martie, anul acesta, poliţiștii craioveni au stabilit că a fost vorba de o înscenare. „Poliţiștii Secţiei 5 Craiova au stabilit că, la data respectivă, mama persoanei care a sesizat furtul, prin răvăşirea bunurilor din domiciliul conjugal, lăsarea deschisă a uşii apartamentului şi declaraţiile date ulterior în faţa organelor de cercetare penală, a înscenat comiterea infracţiunii de furt calificat“, au precizat oamenii legii. Pentru a fi mai credibilă, folosind un număr de telefon necunoscut, și-a amenințat soțul prin mesaje telefonice că familia sa va avea de suferit dacă va reclama furtul la poliţie. Craioveanca de 47 de ani s-a ales cu un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de furt, șantaj şi inducere în eroare a organelor judiciare. Se pare că femeia ieșise lipsă în gestiune la serviciu și a luat banii din casă pentru a acoperi paguba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS