5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAdversarii fug de pugiliștii craioveni

Adversarii fug de pugiliștii craioveni

Antrenorii Ion Joiţa (stânga) şi Ion Dragomir, alături de cei doi medaliaţi de la SCM,  Toboșaru şi Bambaloi (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)
Antrenorii Ion Joiţa (stânga) şi Ion Dragomir, alături de cei doi medaliaţi de la SCM,
Toboșaru şi Bambaloi (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)

La Cupa României de box cadeți de la Zalău, sportivii de la SCM Craiova au avut parte de adversari fricoși. Cosmin Toboșaru a câștigat medalia de aur, după ce adversarul său din finală nu s-a prezentat, iar Vidu Jr. Miclescu, campion în 2015, s-a văzut în imposibilitatea de a boxa, deoarece toți adversarii de la categoria sa, 76 de kilograme, au „migrat“ spre alte categorii. Sportivul s-a antrenat câteva luni pentru competiție, dar nu a avut împotriva cui să boxeze.

Pugiliștii craioveni au obținut cinci medalii la Cupa României pentru cadeți, care a avut loc recent la Zalău. De la SCM Craiova, Cosmin Toboșaru s-a impus la categoria 50 de kilograme, iar Angelo Bambaloi a obținut medalie de argint la categoria 54 de kilograme. CSM Craiova a avut trei sportivi pe podium. Geovanni Mișu (72 kg) a luat medalie de argint, în timp ce Ștefăniță Bălăceanu (41,5 kg) și Alberto Florescu (+76 kg) au obținut medalii de bronz.
Antrenorii de la SCM Craiova au spus ieri că unul dintre sportivii deplasați la Zalău, Vidu Jr. Miclescu, a fost privat de medalie, din cauză că nu a avut adversari la categoria sa, 76 de kilograme. „În seara de dinainte de a se face cântarul erau trei sportivi la categoria 76 de kilograme. În dimineața următoare, Miclescu a intrat la cântar și m-am dus după el înăuntru, dar delegatul general nu m-a lăsat să intru, deși alți antrenori erau acolo. După aceea, la tragerea la sorți mi-a spus că este doar un singur sportiv la 76, al meu, pentru că ceilalți doi urcaseră la o categorie superioară de greutate. Știau că sportivul meu este campion și s-au speriat. După ce faci cântarul nu mai poți schimba categoria. Mi-a rămas copilul fără medalie, fără diplomă după o muncă de câteva luni“, a explicat Ion Joița, antrenorul lui Miclescu, pentru GdS.

„Tatăl băiatului venise din Germania să-l vadă boxând“

Colegul său, Ion Dragomir, a povestit că lui Joița aproape că i s-a făcut rău când a aflat la tragerea la sorți că unul dintre sportivii săi, favorit la câștigarea Cupei României, nu poate boxa și consideră că este vorba despre o luptă a orgoliilor între antrenori, iar sportivii sunt victime.
„Când văd un sportiv bun, unii caută să-l scoată din joc prin mijloace nesportive cu scopul de a face rău antrenorului său. Este vorba despre orgoliul unora. Miclescu este campion al României, știe box, are alură și îi bate și pe cei de la supergrea fără probleme. Trebuia ca delegatul general să facă ceva, iar sportivul să poată participa. Este vorba despre munca sportivului, a antrenorului, dar și de sacrificiul familiei, pentru că a venit tatăl său din Germania să-l vadă boxând“, a spus Dragomir.
Și în cazul lui Cosmin Toboșaru, adversarul din finală nu s-a mai prezentat în ring. „Toboșaru a avut trei meciuri. Două le-a câștigat înainte de limită, iar în finală nu i s-a mai prezentat adversarul, pentru că i-a fost frică. Este un băiat foarte bun și sper să iasă campion european“, a adăugat Joița. Pentru Campionatul Național, antrenorii își vor lua măsuri pentru a nu se mai repeta povestea. „Ar fi bine să merg cu doi băieți pe categorie, pentru a nu se mai repeta problema lipsei de adversari, dar sunt foarte puțini sportivi. La fete așa am făcut, am trimis la Campionatul Național două fete la categorie, pe Cristina Băran și Liliana Popescu. Acum, Miclescu va sta la limita categoriei și vom vedea unde îl vom înscrie“, a mai spus antrenorul.

Condiții proaste la Zalău

Antrenorii de la SCM s-au plâns și de condițiile de cazare de la Zalău.
„A fost una dintre cele mai urâte deplasări, referitor la cazare și la modul în care am fost tratați. Parcă le părea rău să ne dea și o felie de pâine. Administratorii pensiunii erau soț și soție și aveau două fete acolo să ne servească, una dimineața și una seara. Noi ne puneam primii la masă și ne serveau ultimii. Am fost ținuți într-un pod, paturile erau sub orice critică, tari și micuțe. Confortul a lăsat de dorit!“ a menţionat Dragomir.
În ceea ce privește pugiliștii de la CSM Craiova prezenți la Cupa României de cadeți, doi dintre medaliați, Mișu și Bălăceanu, sunt antrenați de maestrul Vasile Fântână, iar Florescu este pregătit de antrenorul Marcel Sârba, cel care în urmă cu puțin timp a plecat de la SCM și a luat concursul pentru unicul post de antrenor de la CSM, rămas liber după decesul lui Constantin Buzduceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS