5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEduard Suditu aşteaptă nerăbdător să facă primii paşi

Eduard Suditu aşteaptă nerăbdător să facă primii paşi

Eduard Suditu, la numai o zi după operaţie, la Spitalul Monza din Bucureşti
Eduard Suditu, la numai o zi după operaţie, la Spitalul Monza din Bucureşti

Visul de a merge este tot mai aproape pentru Eduard Suditu, băiatul în vârstă de patru ani şi opt luni, care s-a născut cu malformaţie gravă la picioare. Este un nou început pentru acest copil, chiar dacă va merge cu ajutorul protezelor! La începutul acestei săptămâni, băiatul a suferit o intervenţie chirurgicală extrem de complicată: dezarticulaţie genunchi şi amputare. Operaţia a fost realizată la Spitalul Monza din Bucureşti, parte din grupul „Policlinico di Monza“, specializat în efectuarea de intervenții chirurgicale complexe, de doctorul Alexandru Thiery, medic primar în ortopedie pediatrică. Urmează perioada de recuperare medicală, după care specialiştii vor începe demersurile pentru realizarea protezelor de care băiatul are nevoie. Apoi, Edi va învață să facă primii pași.
Din cauza problemelor cu care s-a născut, artrogripoză genum recurvatum bilateral, picior varus equin bilateral, luxaţie şold bilateral, copilul s-a deplasat în toţi aceşti ani doar târându-se, în genunchi, sprijinindu-se în coate. Povestea acestui copil aţi avut şansa să o aflaţi pentru prima dată în Gazeta de Sud, în urmă cu aproximativ doi ani, în articolul „Apel către medici: Un copil de trei ani îşi doreşte să meargă“. Un copil extrem de frumos, cu o privire pătrunzătoare, isteţ, cu o memorie fantastică, care visa la ziua în care va merge la grădiniţă. Este greu de descris în cuvinte ceea ce simţi atunci când auzi un copil că visează zi şi noapte la momentul în care va purta pentru prima dată o pereche de pantofi sau adidaşi sau numără zilele până în clipa în care va putea să alerge. Datorită dumneavoastră, oamenilor cu suflet din întreaga ţară, şi nu numai, familia lui Edi a primit sprijin financiar pentru a ajunge la cei mai buni medici din ţară şi din străinătate. Tot cu ajutorul dumneavoastră, băiatul a suferit în urmă cu un an altă intervenţie chirurgicală, cea pe care mulţi medici au privit-o extrem de riscantă, cea de cavernom de venă portă, varice esofagiene. „Sunt atât de mulţi oameni care ne-au fost alături, care au donat pentru a-i da o şansă la o viaţă normală copilului nostru! Este copleşitor, am vrea să-i mulţumim fiecăruia pentru gestul făcut! Am trăit în toată această perioadă o dramă, o dramă care se accentua cu fiecare zi. Este cumplit să îţi priveşti copilul târându-se şi privindu-te disperat să faci ceva… Imaginaţi-vă ce a fost în sufletul nostru când medicii ne-au spus la naştere că bebelușul are afectate ambele picioare, că are tălpile poziţionate faţă în faţă, rotulele diferite ca mărime… Am cerut părerea celor mai buni specialişti ortopezi din România şi din străinătate care au decis că lungirea tendoanelor şi îndreptarea tălpilor nu se poate face în cazul lui Edi, că soluţia cea mai bună este amputarea picioarelor. Imaginaţi-că ce sentimente am trăit la primirea unei asemenea veşti şi ce luptă pentru a accepta… Aceasta este însă singura şansă ca Edi să ducă o viaţă normală. Copilul ne-a dat puterea de care am avut nevoie. În ciuda vârstei a înţeles foarte bine ce o să se întâmple. Este nerăbdător să primească protezele și să păşească“, a spus Florentina Suditu, mama lui Edi.
Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ patru ore, însă, potrivit medicilor, a fost un succes. Edi va rămâne în Spitalul Monza sub supraveghere medicală în următoarele zile, după care va începe recuperarea. Au însă nevoie în continuare de sprijinul dumneavoastră. Băiatul are nevoie de bandaje speciale, soluţii dezinfectante.

Cum puteţi ajuta:

Cei care doresc să intre în legătură cu familia Suditu o pot face sunând la numerele de telefon 0767.27.33.10 sau 0771.108.180 sau pot dona orice sumă în contul:
COD SWIFT: RNCBROBU
COD BIC: RNCB BCR
cod IBAN: RO11RNCB0138141754640001- LEI
RO 81RNCB0138141754640002 – EURO
RO54RNCB0138141754640003 – USD
Titular cont: Suditu Andrei Eduard

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS