10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStudentele din Bănie, campioane la futsal

Studentele din Bănie, campioane la futsal

Studentele din Bănie n-au avut adversare pe măsură la turneul de futsal (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)
Studentele din Bănie n-au avut adversare pe măsură la turneul de futsal (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)

Trofeul primei ediţii a Campionatului Universitar de futsal feminin a rămas la Craiova. Echipa Universităţii din Craiova a câştigat competiţia disputată sâmbătă de Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, după ce a obţinut trei victorii concludente: 8-3 cu Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj, 7-3 cu Universitatea „Valahia“ din Târgovişte şi 9-2 cu Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu. Cele zece jucătoare campioane universitare sunt: Nicoleta Deca, Roxana Radu, Adriana Rogojină, Denisa Oniciu, Dora Mustăţea, Daria Niţă, Ramona Pârvoi, Andreea Buga, Andreea Alexandru şi Corina Rogojinaru. Pe locul doi s-a clasat echipa din Cluj, urmată de echipele din Târgovişte şi Târgu Jiu.
Trei dintre fotbalistele echipei din Craiova au obţinut distincţii individuale din partea Federaţiei Române de Fotbal, parteneră în organizarea turneului.
Denisa Oniciu a fost desemnată cel mai bun portar, Roxana Radu a fost golghetera competiţiei, cu 14 goluri, iar Nicoleta Deca a fost desemnată jucătoarea turneului.
Nicoleta este fotbalistă la echipa Navobi Iaşi, aflată pe locul trei în Superliga Naţională pe teren mare, iar sâmbătă, când colegele sale de la Iaşi au primit medaliile de bronz, Nicoleta a primit şi ea medalie de aur, dar la futsal. „Mă bucur că am participat la competiţia de la Craiova şi că am câştigat. S-a văzut că dacă lumea se implică iese ceva frumos“, a spus Nicoleta Deca.
Portarul Denisa Oniciu abia aşteaptă următoarea competiţie de futsal: „Noi, la FEFS, deja avem o tradiţie la fotbal feminin şi mă bucur că acum am câştigat Campionatul Universitar. Suntem foarte fericite“. Un al patrulea premiu individual a ajuns la Andreea Cordoneanu (Cluj), desemnată cea mai tehnică jucătoare a competiţiei. Celelalte rezultate: Târgovişte – Târgu Jiu 10-0, Târgu Jiu – Cluj 0-11, Târgovişte – Cluj 3-6.

Două echipe nu au mai ajuns

Antrenoarea echipei craiovene, Aurora Ungureanu Dobre, a avut în pregătire un lot de 15 fete, iar cu o zi înainte de turneu a trebuit să aleagă doar zece.
A muncit mult ca prima ediţie a Campionatului Universitar de futsal să iasă bine şi îşi doreşte ca la anul să vină şi mai multe echipe. Acum ar fi trebuit să participe şase formaţii, dar universităţile din Petroşani şi Piteşti au declinat oferta în ultimul moment, din motive obiective.
„Mă bucur mult că am câştigat trofeul, iar organizarea turneului nu ar fi fost posibilă fără sprijinul FRF, al Universităţii din Craiova, FEFS, autorităţilor locale, Asociaţiei Pro EFS şi clubului SCM, care ne-a pus sala la dispoziţie“, a concluzionat Aurora Ungureanu Dobre.
Şi Marian Dragomir, decanul FEFS Craiova, a fost încântat de evoluţia fetelor: „Am văzut jucătoare determinate, combinaţii formidabile. Felicit fetele noastre, care ne-au făcut să ne mândrim cu ele. Multe practică alte sporturi, dar probabil au fotbalul în sânge, ca orice craiovean. A fost o ediţie extrem de reuşită“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS