12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO fetiță de un an şi şapte luni are nevoie de ajutor pentru a trăi

O fetiță de un an şi şapte luni are nevoie de ajutor pentru a trăi

Maria Coiculescu, o fetiţă în vârstă de un an şi şapte luni, din Târgu Jiu, are nevoie de ajutorul semenilor pentru a putea trăi. Din cauza unei boli cumplite, micuţa nu poate respira singură şi îi este necesar un aparat special. Maria are mare nevoie de un aparat de ventilaţie, care costă 18.480 de euro. Familia a încercat să închirieze unul, dar nu a reuşit. Conform rudelor, mama copilei a fost cea care a descoperit, în urmă cu cinci luni, că ceva nu este în regulă cu Maria. Fata nu îşi mai ţinea bine capul şi obosea foarte repede. Au mers la Timişoara, la o clinică, iar fetiţei i-a fost făcut un RMN şi o electromiogramă, în urma rezultatelor fiind trimişi la București, la Spitalul nr. 9. Analizele au fost repetate şi trimise în Germania, Belgia şi Franţa. A urmat o biopsie a mușchiului de la picioruş şi acolo s-au observat anumite modificări.

Suferă de dermatomiozită

O echipă de medici din Franţa a pus diagnosticul de dermatomioză, fiind prescris şi un tratament. După două săptămâni de tratament cu Solumetrol, fetiţa a făcut pneumonie de aspiraţie (tot ceea ce nu putea înghiţi i se ducea în plămâni, inclusiv saliva) și a fost transferată la Spitalul „Marie Curie“ din Capitală. „Din cauza faptului că boala s-a complicat şi că jumătate din plămân s-a comasat (uscat), a fost nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a i se monta o traheostomă, în acest moment fiind ajutată să respire de un aparat de ventilaţie, fără de care nu poate trăi. Acest copil nu îşi poate mişca decât foarte puţin degetele şi mai rosteşte câte un cuvânt, dar, cu toate acestea, a rămas un copil luptător. Părinţii şi una dintre bunici sunt la Bucureşti, cu fetiţa de aproape cinci luni, şi, neavând alte posibilităţi, dorm în maşină. Nu îşi pot aduce fetiţa acasă, întrucât ea nu poate respira singură, părinţii fiind nevoiţi fie să închirieze pachetul de ventilatie, fie să îl cumpere. Închirierea costă 900 de euro pe lună, iar achiziţia 18.480 de euro“, a povestit Clara Tudosie, o apropiată a familiei Coiculescu.

Nu poate fi adusă la spitalul din Târgu Jiu

Copila nu poate fi adusă nici măcar mai aproape de casă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, întrucât nici aici nu există aparatura necesară: „Nu se poate realiza nici mutarea la Secţia de pediatrie din Târgu Jiu, fiindcă nu există aparatele necesare pentru a fi ţinută în viaţă. Tatăl fetiţei şi câteva rude au fost la diverse autorităţi ale statului pentru a obţine ajutor în procurarea pachetului de ventilaţie, dar nu au avut succes. Sperăm că se va reuşi achiziţionarea acestui pachet pentru ventilaţie, iar după ce se va folosi fetiţa de el, şi sperăm că se va îmbunătăţi starea ei de sănătate, acest pachet va fi donat Secţiei Pediatrie din Spitalul Târgu Jiu. Orice sumă cât de mică este de mare ajutor!“, a mai spus femeia. Persoanele care vor să ajute pot face donații în contul RO05BRDE200SV53501902000, deschis pe numele Coiculescu Puiu Ion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS