20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEuropa rămâne un vis

Europa rămâne un vis

Andrei Hergheligiu l-a învins de două ori pe Iustin Popescu (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Andrei Hergheligiu l-a învins de două ori pe Iustin Popescu (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a învins cu 2-0 pe Petrolul Ploiești în partida disputată ieri, pe stadionul „Extensiv“, în etapa a 14-a, ultima din play-out, și a încheiat sezonul 2015/2016 pe locul opt în clasamentul Ligii I, ratând astfel participarea în Liga Europa.
Alb-albaștrii au deschis scorul în minutul 4, Măzărache a pătruns în careu pe partea stângă și i-a pasat în centru lui Hergheligiu, care nu a greșit ținta de la zece metri (‘4, 1-0).
Craiova și-a majorat avantajul în minutul 36, tot prin Hergheligiu, care a reluat din fața porții o centrare venită de pe stânga a lui Surugiu (’36, 2-0).
Spectatorii s-au bucurat la fiecare gol al favoriților, însă au exultat la reușitele formației ACS Poli Timișoara în disputa cu CSMS Iași, contracandidata Craiovei pentru locul din Liga Europa. Timp de 88 de minute a fost bucurie maximă pe „Extensiv“, CSU conducea cu 2-0, iar Timișoara și Iași erau la egalitate, 2-2. Visul s-a spulberat în minutul 89, când Piccioni a marcat pentru 2-3 și a trimis cele trei puncte în contul Iașiului, grupare cu același număr de puncte, 39, același golaveraj, +2, dar cu rezultate mai bune înregistrate în meciurile directe cu oltenii, care trebuie să-și reclădească echipa și să încerce și la anul să prindă cupele europene.
CSU Craiova: L. Popescu – R. Petre, Popov, Iliev, Vătăjelu – Mateiu, Zlatinski, Surugiu (’76, Manea) – Băluță, Măzărache, Hergheligiu (’84, Hodea). Antrenori: Daniel Mogoșanu, Victor Naicu.
Petrolul Ploiești: I. Popescu – Al. David, Benga, Alecsandru, Beța – Bucșa, Pacar (’80, Lambru), Astafei, Markos (’41, Mareș) – Guerriero – Paollucci (’58, Costache). Antrenor: Jerry Gane.
Cartonașe galbene: Iliev ’30, Măzărache ’38, Hergheligiu ’72 / Al. David ’56, Beța ’65.
Au arbitrat: H. Fesnic – A. Constantinescu, B. Velicu.

Jucătorii, afectați de ratarea obiectivului

Autorul celor două goluri ale Craiovei, Andrei Hergheligiu, a afirmat că se bucură pentru reușitele cu Petrolul și a admis că „vestiarul“ era demoralizat după înfrângerea cu CFR Cluj.

_DSC0034
„Am dat două goluri, dar au fost insuficiente pentru a merge în Europa. Mă bucur că am reușit să marchez și să câștigăm, dar asta e. Așteptăm să ne relaxăm în vacanță și să revenim la Craiova, să ne apucăm de treabă. Am auzit că Iașiul a câștigat cu 3-2 la Timișoara, iar restul nu mai contează. La anul o să facem tot ce-i posibil ca să mergem în Europa. Ne-a fost la îndemână să terminăm pe locul șapte, am pierdut cu CFR Cluj și știam de atunci că nu prea mai sunt șanse. Tristețe în vestiar e de săptămâna trecută, nu de acum, dar așteptăm campionatul următor ca să ne răzbunăm“, a spus Hergheligiu.
„Sunt bucuros că am bătut pe Petrolul, dar supărat că nu am prins Liga Europa. Toată lumea își dorea asta. Păcat, este dezamăgire mare, mai ales că la pauză am aflat că e 2-1 pentru Timișoara în jocul cu Iași. Nu cred că mai sunt blaturi, s-a jucat pe bune și îi felicit pe cei de la Iași. Nu este bine să stăm în tensiune până în ultima etapă. Trebuia să ne câștigăm punctele dinainte. Am pierdut meciuri ușoare, iar acum ne pare rău. Anul viitor sper să fim în play-off și să facem o figură frumoasă“, a comentat mijlocașul Alexandru Mateiu.

Mogoșanu: Este o victorie tristă

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Daniel Mogoșanu, regretă că nu a putut să îndeplinească obiectivul, dar se simte împăcat cu munca pe care a prestat-o.

_DSC0007
„Este o victorie tristă, prin prisma rezultatului de la Timișoara. Nu vreau să mă gândesc la blat la Timișoara, dar când se fac trei schimbări aproape de final, ies trei seniori de pe teren și intră trei juniori… Am crezut până în ultima clipă în șansele noastre. Am încercat și am luptat până în ultimul moment, dar rezultatele meciurilor directe cu Iași au făcut diferența. Nu știu ce-mi va rezerva viitorul. Știu doar că am încercat împreună cu băieții să ducem lucrurile până la capăt. Echipa are programul stabilit deja. Pe 13 iunie se reiau pregătirile, este stabilit și programul, și țintarul jocurilor amicale, dar toate astea vor fi anunțate zilele următoare“, a punctat Mogoșanu.

Jerry Gane: Am încercat să fim la înălțime

De partea cealaltă, antrenorul Petrolului Ploiești, craioveanul Jerry Gane, a recunoscut că echipa sa nu putea obține mai mult în Bănie.

_DSC0017
„Cei de la CSU au rezolvat jocul încă din primele minute, când au marcat. A venit și golul doi tot pe o dominare a lor și au controlat și au meritat victoria. Noi am încercat să fim la înălțime, să terminăm această competiție cu capul sus. Eu cred că am reușit să aduc ceva nou în jocul echipei și m-a marcat faptul că am retrogradat. Voi rămâne la Petrolul doar dacă mi se garantează stabilitate“, a subliniat Jerry Gane.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0010

_DSC0012

_DSC0018

_DSC0022

_DSC0023

_DSC0024

_DSC0026

_DSC0027

_DSC0028

_DSC0030

_DSC0031

_DSC0032

_DSC0033

_DSC0035

_DSC0037

_DSC0038

_DSC0039

_DSC0040

_DSC0043

_DSC0047

_DSC0050

_DSC0051

_DSC0057

_DSC0058

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS