17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei pietoni, spulberați de un șofer începător

Trei pietoni, spulberați de un șofer începător

Un șofer de 18 ani este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, după ce a provocat un accident de circulație în urma căruia o femeie și-a pierdut viața, iar alte două persoane au fost rănite. Accidentul rutier, care a avut loc în urmă cu două săptămâni pe strada Constantin Brâncoveanu din Craiova, nu a fost făcut public la acea dată de polițiștii doljeni. Momentul în care mașina scăpată de sub control a lovit cele trei persoane a fost surprins însă de o cameră de supraveghere montată în zonă, iar imaginile video au fost postate ieri pe internet.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, în urma cercetărilor s-a stabilit că Eugen Stănucă, de 18 ani, din Giubega, elev la un liceu din municipiul Craiova, care conducea un autoturism Citroen pe strada Constantin Brâncoveanu, a pierdut controlul direcției și a intrat pe trotuar, unde a lovit trei persoane și a avariat trei autoturisme parcate. Pe imaginile video se poate vedea că victimele accidentului tocmai traversaseră strada când au fost lovite de mașina scăpată de sub control. În urma accidentului au fost rănite grav o femeie de 53 de ani din Craiova și o femeie de 74 de ani din comuna doljeană Almăj. Al treilea pieton, un craiovean de 58 de ani, a scăpat cu leziuni ușoare în urma accidentului. Cele trei victime au fost transportate la Spitalul de Urgență Craiova, unde au primit îngrijiri medicale. Sâmbătă, pe 21 mai, femeia de 74 de ani a decedat la Spitalul de Urgență Craiova din cauza leziunilor suferite. Oamenii legii au mai precizat că șoferul nu se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul producerii accidentului, dar și că este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Inițial, oamenii legii întocmiseră pe numele șoferului un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, însă după decesul femeii de 74 de ani au mai adăugat un capăt de acuzare.

Alt accident surprins de camere video

Un accident asemănător a avut loc în martie 2012, pe Calea Severinului. Oamenii legii au stabilit că Dumitru Preda, de 26 de ani, din Craiova, care conducea un Mercedes înmatriculat în Marea Britanie pe strada Pelendava, a pierdut controlul direcției la intersecţia cu Calea Severinului, la efectuarea virajului la dreapta. Maşina scăpată de sub control a lovit cinci persoane dintre cele care se aflau în staţia de tramvai, după care a intrat într-un Volkswagen Jetta ce era oprit la semafor, pe sensul celălalt de mers. Imediat după producerea accidentului rutier, atât şoferul Mercedesului, cât şi pasagerii acestuia au coborât din maşină şi au fugit. În urma accidentului au fost rănite cinci persoane, toate fiind transportate la Spitalul de Urgenţă Craiova. Accidentul a fost suprins de camerele video montate în intersecție, iar în urma vizionării acestora și a cercetărilor, ofiţerii de la Rutieră au stabilit că şoferul a pierdut controlul maşinii şi a provocat accidentul rutier din cauza vitezei excesive cu care circula. În septembrie 2013, Preda a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS