10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘofer condamnat cu executare pentru comiterea a trei infracțiuni

Șofer condamnat cu executare pentru comiterea a trei infracțiuni

Un bărbat, de 36 de ani, din localitatea doljeană Calopăr, acuzat că s-a urcat băut la volan, a lovit un copil cu mașina și a fugit de la locul accidentului, a fost condamnat definitiv la doi ani și zece luni de închisoare cu executare.
Anchetatorii au reținut că, pe 23 iulie 2015, Marian Vană, în timp ce conducea un autoturism în comuna Calopăr, a accidentat un copil de 11 ani, care se afla pe marginea străzii, după care a părăsit locul faptei. La scurt timp după producerea accidentului, șoferul a fost găsit la locuința sa din satul Panaghia, comuna Calopăr. Bărbatul a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 1,43 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
Ulterior, pe numele șoferului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere sub influența băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului, iar în august a și fost trimis în judecată. Pe 26 noiembrie 2015, judecătorii din Segarcea l-au găsit vinovat pe inculpat și l-au condamnat la doi ani și zece luni de închisoare cu suspendare pentru faptele comise. Sentința a fost atacată cu apel de părțile civile din dosar, iar marți, 24 mai, Curtea de Apel Craiova a hotărât ca inculpatul să execute pedeapsa stabilită de Judecătoria Segarcea. Hotărârea judecătorilor Craioveni este definitivă.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au precizat că, în cursul zilei de ieri, în baza mandatului de executare a pedepsei emis de instanță de judecată, Vană a fost ridicat de o echipă de polițiști și dus la Penitenciarul Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS