16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎn arest după ce au înțepat cauciucurile a șapte mașini

În arest după ce au înțepat cauciucurile a șapte mașini

Polițiștii au stabilit că cei doi tineri au înțepat cauciucurile a șapte autovehicule parcate pe o stradă din Dăbuleni
Polițiștii au stabilit că cei doi tineri au înțepat cauciucurile a șapte autovehicule parcate pe o stradă din Dăbuleni

Doi tineri, de 21, respectiv 22 de ani, din orașul Dăbuleni, sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii publice după ce, în noaptea de duminică spre luni, au înțepat cauciucurile a șapte mașini parcate pe trei străzi din orașul Dăbuleni. Înainte de a se „război“ cu mașinile, cei doi au făcut scandal într-un bar din localitatea Călărași.
Luni dimineață, polițiștii din Dăbuleni au fost sesizați de un bărbat, de 36 de ani, din localitate, despre faptul că persoane necunoscute i-au distrus parbrizul şi i-au înţepat anvelopele de la autoturismul Cielo, care se afla parcat pe strada Caracal, în faţa imobilului în care locuiește.
Oamenii legii s-au dus la adresa indicată de bărbat și au stabilit că acesta nu este singurul care s-a ales cu anvelopele mașinii înțepate. În noaptea de duminică spre luni, tot prin înţepare, au fost distruse anvelopele altor șase autovehicule (Skoda Octavia, Fiat Ducato, Ford Transit, Opel Vectra, Mercedes SLK și Audi A4) parcate pe străzile Unirii și Mihai Viteazul din Dăbuleni. Tot luni, în urma cercetărilor, polițiștii au reușit să identifice autorii distrugerilor. Aceștia sunt Alexandru Ionuț Caliu, de 22 de ani, recidivist, şi Cătălin Ivănuș, de 21 de ani, ambii din oraşul Dăbuleni.
De asemenea, oamenii legii au mai stabilit că, în aceeași noapte, în timp ce se aflau într-un bar din comuna Călăraşi, cei doi „au tulburat ordinea şi liniştea publică, provocând temere şi indignare“ .
După ce au fost audiați de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore și duși în arestul IPJ Dolj. Oamenii legii au mai precizat că cei doi urmează să fie duși la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii şi liniştii publice.
În octombrie 2013, Caliu Ionuţ Alexandru a fost condamnat la doi ani şi șase luni de închisoare într-un dosar în care a fost acuzat de furt calificat. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Pelendava în august 2015, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS