7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConsilierul parlamentar acuzat de trafic de influenţă, plasat în arest la domiciliu

Consilierul parlamentar acuzat de trafic de influenţă, plasat în arest la domiciliu

consilier senat

Consilierul parlamentar din Senatul României, Vasile Zosim (foto), cercetat pentru trafic de influenţă, a fost eliberat din arestul preventiv şi plasat în arest la domiciliu, decizia luată de magistraţii Curţii de Apel Craiova fiind definitivă.
Judecătorii Curţii de Apel Craiova au admis, miercuri, contestaţia formulată de consilierul de la Direcţia Generală de Control Juridic şi Securitate Internă împotriva deciziei Tribunalului Gorj de arest preventiv, hotărârea fiind definitivă.
Consilierul parlamentar Vasile Zosim a fost arestat preventiv pe 11 mai, decizia fiind luată de judecătorii de la Tribunalul Gorj.
Bărbatul de 56 de ani, acuzat de comiterea a două infracţiuni de trafic de influenţă, a contestat decizia, acţiunea fiind admisă, miercuri, la Curtea de Apel Craiova.
Instanţa a respins propunerea de luare a măsurii privative de libertate şi a dispus arestul la domiciliu, în cazul său. Acesta este obligat să nu comunice cu martorii din dosar şi să nu părăsească imobilul din Bucureşti fără permisiunea procurorilor.
Suspiciunea este că ar fi primit parfumuri, băuturi alcoolice şi bani de la afaceristul Ion Rădulescu, din Târgu Jiu, pentru a-l ajuta la încheierea unor contracte.
„Procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală, în care un funcţionar public de execuţie, respectiv consilier parlamentar în cadrul Senatului României, în perioada 2013-2014, ar fi pretins şi primit bunuri în valoare de 1.500 de lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra conducerii unei societăţi comerciale din Bucureşti, pentru achiziţionarea la preţuri preferenţiale a unor transformatoare scoase din uz şi, de asemenea, a pretins suma de 42.000 de lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui director comercial de la o societate din Ploieşti, pentru încheierea unor contracte, având ca obiect achiziţionarea unor deşeuri industriale feroase şi neferoase“, a declarat Michaela Teodorescu, prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Vasile Zosim a recunoscut că a încasat sumele de bani prezentate de procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS