10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTurniruri, muzică și dans la Zilele „Mihai Viteazul“

Turniruri, muzică și dans la Zilele „Mihai Viteazul“

Piaţa „Fraţii Buzeşti“ – Centrul Vechi al Craiovei va găzdui la sfârșitul acestei săptămâni, 21-22 mai, manifestările din cadrul celei de-a IV-a ediții a Zilelor „Mihai Viteazul“ . În intervalul orar 12.30-20.00, craiovenii vor putea participa la prezentări de arme, spectacole de dansuri şi lupte, spectacole tematice organizate de Asociaţia „Ordinul Cavalerilor de Mediaş“, turniruri, demonstraţii şi concursuri ad hoc de tir cu arcul, organizate de Archery Craiova şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret. De asemenea, talentații elevi de la Liceului de Arte „Marin Sorescu“ îi vor invita pe craioveni să-i vadă executând pictură live interactivă cu tematică istorică.
În cadrul manifestării, va avea loc sâmbătă, 21 mai, și un concurs de sosii ale lui Mihai Viteazul. Cei care se vor apropia cel mai mult, la chip și la port, de imaginea domnitorului, vor fi premiați. Premiul I este în valoare de 800 de lei, premiul al II-lea – 600 de lei și premiul al III-lea – 400 de lei.
Duminică, 22 mai, seria manifestărilor va continua, din programul zilei făcând parte și carnavalul-concurs cu paradă de costume medievale. Și de această dată, cele mai frumoase ținute vor fi premiate. Premiul I este în valoare de 2.000 de lei, premiul al II-lea de 1.000 de lei și premiul al III-lea – 500 de lei.
Zilele „Mihai Viteazul“ se vor încheia cu un concert de muzică medievală, ce va avea loc începând cu ora 21.00 și va fi susținut de trupa de punk acustic folcloric medieval Ad Hoc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS