10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLaurenţiu Ciobotărică a dat cu subsemnatul la DNA

Laurenţiu Ciobotărică a dat cu subsemnatul la DNA

Laurenţiu Ciobotărică, managerul interimar al CEO
Laurenţiu Ciobotărică, managerul interimar al CEO

Managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, și Aurel Medințu, fostul director al Diviziei Energetice, din cadrul aceleiaşi companii, au fost audiați ieri de procurorii anticorupție, Serviciul Teritorial Craiova. Actualul manager şi fostul şef din cadrul CEO s-au prezentat încă de la prima oră la audierile programate la sediul Complexului Energetic Oltenia. Primul care a intrat să dea cu subsemnatul în faţa procurorilor anticorupţie a fost Laurenţiu Ciobotărică. Acesta a ieşit de la audieri după aproximativ două ore. Imediat a mers să ofere explicaţii în dosar fostul şef al Diviziei Energetice, cel care a beneficiat de pe urma lui Ciobotărică de salarii compensatorii în cuantum de 120.000 de lei. Potrivit poliţiştilor gorjeni, suma a fost oferită de şefii companiei pentru ca Aurel Medinţu să părăsească funcţia pe care o ocupa şi să nu acţioneze în instanţă societatea pentru a reveni pe post.

Dosar preluat de la Parchetul Local Târgu Jiu

Laurențiu Ciobotărică, managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia, a fost iniţial anchetat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj. Anchetatorii gorjeni au audiat directori din cadrul companiei producătoare de energie electrică, precum şi membri ai Consiliului de Supraveghere. Totul a pornit de la faptul că Laurenţiu Ciobotărică nu a mai dorit din luna ianuarie a acestui an să mai lucreze cu Aurel Medinţu şi ar fi încercat să îl convingă pe acesta să plece din firmă de bună voie. În cele din urmă, s-a ajuns la plata unor compensaţii băneşti, respectiv a unui număr de şase salarii compensatorii. Medinţu a acceptat să semneze acordul privind încetarea contractului de mandat, când a primit suma de 120.000 de lei în cont. Tot Medinţu a declarat că nu erau prevăzute nici un fel de salarii compensatorii în contractul său de mandat, semnat cu membrii Consiliului de Supraveghere. Conducerea Complexului Energetic Oltenia se apăra în luna ianuarie, când a izbucnit scandalul, că plata salariilor compensatorii a avut în vedere prevederile contractului colectiv de muncă încheiat la nivelul unităţii. Rămâne de văzut dacă procurorii anticorupţie vor stabili dacă procedura a fost sau nu legală sau dacă s-a produs vreo faptă de corupţie în acest caz. Audierile vor continua la sediul DNA Craiova şi în zilele următoare, cu alţi directori din cadrul CEO.

Cer public demisia lui Laurenţiu Ciobotărică de la CEO

În ziua în care managerul CEO, Laurenţiu Ciobotărică, a fost audiat la DNA Craiova în dosarul „Bani pentru Medinţu“, conducerea Partidului Social Democrat Gorj a cerut public demisia acestuia din fruntea companiei. Anca Borduşanu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, a precizat că reprezentanţii partidului sunt nemulţumiţi de planul de reorganizare al companiei şi de disponibilizarea a mii de salariaţi. De asemenea, PSD Gorj consideră inoportun ca un manager cercetat pentru abuz în serviciu să rămână în funcţie. La rândul lor, liberalii gorjeni cer anchetarea fostei conduceri a CEO, în frunte cu Laurenţiu Ciurel, pentru modul în care a fost condusă compania în ultimii ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS