9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn nou caz şocant la „Noricel“: Un copil cu handicap a fost lovit de instructorul de educaţie

Un nou caz şocant la „Noricel“: Un copil cu handicap a fost lovit de instructorul de educaţie

Un nou incident extrem de grav s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute în unul din centrele DGASPC Dolj. Un băiat în vârstă de zece ani şi jumătate a fost lovit de un instructor de educaţie, la Centrul de Plasament pentru Copii cu Handicap „Noricel“ din Craiova. Băiatul a fost bătut pentru că nu a vrut să meargă la culcare. Copilul prezenta mai multe vânătăi pe corp, iar poliția și Direcția pentru Protecția Copilului Dolj au demarat o anchetă. „Incidentul a avut loc vineri după-amiază. După ce mănâncă, beneficiarii acestui centru au program de odihnă. Copilul a refuzat să meargă să se odihnească. Este un copil cu ADHD, hiperactiv, instituţionalizat de opt ani. Instructorul de educaţie l-a obligat pe copil şi, din câte se pare, l-a şi lovit. Medicul care a consultat băiatul imediat după incident a constatat că acesta avea gâtul şi faţa tumefiate. Am demarat imediat o anchetă disciplinară. Instructorul de educaţie este o femeie cu peste 20 de ani de experienţă. Am dus copilul la Institutul de Medicină Legală pentru expertiză. Nu tolerăm deloc violența, iar într-un astfel de caz putem merge până la desfacerea contractului de muncă în cazul educatoarei“, a spus Florin Stancu, director la Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj.
Instructorul de educaţie a fost suspendat din funcție pe toată perioada anchetei. Poliţia a întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă. În funcție de numărul de zile de îngrijiri medicale se va face încadrarea juridică a faptei.
Nu este singurul incident care a avut loc la Centrul „Noricel“. În luna ianuarie a acestui an, un băieţel de şase ani, cu handicap grav, internat la Centrul de Plasament pentru Copilul cu Handicap „Noricel“, a fost lovit de un instructor de educaţie. (Un instructor de educaţie a bătut un copil cu handicap grav http://www.gds.ro/Local/2016-01-14/un-instructor-de-educatie-batut-un-copil-cu-handicap-grav/). Cea care era plătită să îi supravegheze şi să îi îngrijească pe copii, ca instructor de educaţie, de aproximativ un an, ar fi decis să separe doi copii care se băteau lovindu-l pe unul din ei. În urma anchetei, reprezentanţii DGASPC au dispus desfacerea contractului de muncă al instructorului de educaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS