13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOpt răniţi în două accidente produse în Dolj

Opt răniţi în două accidente produse în Dolj

Opt persoane au fost rănite ieri, în urma a două accidente de circulație produse de doi șoferi de 70, respectiv 72 de ani.
Primul accident rutier a avut loc în jurul orei 9.00, pe DJ 552, între localitățile Terpezița și Lazu. Polițiștii Serviciului Rutier au stabilit că Dumitru Lascu, de 72 de ani, din Terpezița, care conducea o Dacie pe DJ 552, a pierdut controlul direcției pe un segment de drum drept și s-a răsturnat pe șosea. În urma accidentului, șoferul și două femei de 60, respectiv 72 de ani, pasagere în autoturismul Dacia, au fost răniți.
Pentru că una dintre victime a rămas încarcerată în autoturismul răsturnat, pompierii doljeni au trimis la locul accidentului un echipaj de descarcerare, dar și o ambulanță SMURD. Serviciul de Ambulanță Dolj a intervenit cu încă două ambulanțe. Cele trei victime, care au fost găsite de medici conștiente, au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde au primit îngrijiri medicale. După primele cercetări, oamenii legii au stabilit că accidentul s-a produs „pe fondul neatenției și imprudenței în conducere“ a șoferului de 72 de ani, care a intrat cu Dacia pe contrasens, a ajuns în șanțul de pe marginea șoselei, după care s-a răsturnat. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au mai precizat că cele trei persoane au suferit leziuni ușoare, care nu le pun viața în pericol, dar și că pe numele șoferului au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Tot ieri, în jurul orei 13.45, pe DN 6, în localitatea Coțofenii din Față, pe DN 6, s-a produs alt accident de circulație, în urma căruia cinci persoane au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Oamenii legii au stabilit că Marin Stanciu, de 70 de ani, din Strehaia, în timp ce conducea un Opel Corsa către Craiova, nu a păstrat o distanță de siguranță în mers față de un Opel Astra care oprise pentru a vira la stânga, pe care l-a lovit din spate. Opelul Astra era condus de Nicolae Lincă, de 67 de ani, din comuna doljeană Pielești. În urma impactului dintre cele două autoturisme au fost rănite cinci persoane. Este vorba de o pasageră din Opelul condus de mehedințeanul de 70 de ani, dar și de șoferul și de trei pasageri din Opelul Astra. Deși impactul dintre cele două mașini a fost violent, nici o persoană nu a suferit leziuni grave. Polițiștii doljeni au precizat că și în acest caz a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS