16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPercheziții la Spitalul „Filantropia“ Craiova și la Spitalul din Calafat

Percheziții la Spitalul „Filantropia“ Craiova și la Spitalul din Calafat

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au cerut ridicarea mai multor documente și înscrisuri de la 25 de spitale din țară, printre care și Spitalul „Filantropia“ din Craiova (Foto: arhiva GdS)
Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au cerut ridicarea mai multor documente și înscrisuri de la 25 de spitale din țară, printre care și Spitalul „Filantropia“ din Craiova (Foto: arhiva GdS)

Ofițerii de la Investigarea Criminalității Economice au făcut, sâmbătă, la cererea procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, percheziții la 25 de spitale din 21 de județe și municipiul București. Potrivit unor surse judiciare, din județul Dolj au fost vizate Spitalul Clinic Municipal „Filantropia“ Craiova și Spitalul Municipal Calafat.
Reamintim că, vineri, Ministerul Sănătății a făcut publică lista spitalelor unde au fost depistate probe neconforme ale dezinfectanți-lor produși de Hexi Pharma. Printre cele 50 de unități din țară se numără și șapte din Oltenia: Spitalul Clinic Municipal „Filantropia“ Craiova, Spitalul Municipal Calafat, Spitalul Județean de Urgență Slatina, Spitalul Municipal Caracal, Spitalul Municipal Drăgășani, Spitalul Orășenesc Bumbești – Jiu și Spitalul Orășenesc Horezu.
O zi mai târziu, sâmbătă, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus efectuarea de percheziții la 25 de unități sanitare dintre cele 50 aflate pe lista Ministerului Sănătății. Asta pentru că, odată cu izbucnirea scandalului dezinfectanților diluați vânduți de Hexi Pharma în spitale, procurorii bucureșteni au deschis un dosar penal privind comiterea infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse. „Azi, 7 mai 2016, pe baza autorizaţiilor emise de instanţă, sub coordonarea procurorilor, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR efectuează patru percheziții în București și în județul Ifov. Sunt vizate sediul și punctele de lucru ale unei firme producătoare de dezinfectanți. Totodată, au loc ridicări de probe și înscrisuri din 25 de unități sanitare de pe raza a 21 de județe și municipiul București“, au precizat anchetatorii. Firma producătoare de dezinfectanți amintită de anchetatori este Hexi Pharma, percheziții fiind făcute atât la sediul central din Bucureşti, cât și la un depozit din localitatea Mogoşoaia.
Potrivit unor surse judiciare, de la Spitalul Clinic Municipal „Filantropia“ Craiova și de la Spitalul Municipal Calafat au fost ridicate documente și înscrisuri privind modul de achiziționare a dezinfectanților de către cele două unități medicale. Potrivit anchetatorilor, percheziții au fost făcute și în alte trei județe din Oltenia – Gorj, Olt și Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS