14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTramvai modernizat, defectat la prima cursă

Tramvai modernizat, defectat la prima cursă

Unul dintre tramvaiele modernizate cu 10.000 de euro s-a defectat la prima cursă. A fost readus în depou cu o basculantă.

După doar două zile de la inaugurarea cu mare pompă a reluării circulației tramvaielor în Craiova, au început să apară primele probleme tehnice. La prima cursă după modernizarea de 10.000 de euro, tramvaiul nr. 105, colantat cu sloganul „Play Intencity“, s-a defectat în zona Pod Electroputere. Călătorii au fost evacuați, iar tramvaiul a fost tractat până la Depou cu o basculantă din dotarea RAT SRL Craiova. Sorin Manda, directorul societății de transport public local, susține că defecțiunea provine de la sistemul de alimentare electrică.
„Investițiile pe care RAT Craiova le-a făcut în regie proprie nu au vizat partea de alimentare. Este o problemă la sistemul chopper, realizat pe fonduri europene în perioada 2008-2013. Nu știu, la această oră, dacă sistemul are o perioadă de garanție, însă acest tramvai ne-a pus semne de întrebare de când am făcut acele teste, noaptea. Am rugat firma care s-a ocupat la vremea respectivă de montarea și mentenanța chopperelor să intervină, lucru pe care l-a și făcut. Prima dată când tramvaiul a ieșit în trafic a fost la ora 16.00. A reușit să parcurgă distanța dintre Depou și Pod Electroputere, iar la întoarcere a rămas fără alimentare“, ne-a declarat Manda. 12 tramvaie, incluzându-l și pe cel defectat, deservesc în acest moment Craiova. Autoritățile susțin că tramvaiele ar fi fost modernizate în regie proprie, cu 10.000/bucata.
Acesta a precizat că nu au fost probleme la evacuarea călătorilor și că RAT este pregătită să intervină în cazul în care apar probleme mai mari. „Nu ne dorim și alte probleme tehnice, noi suntem pregătiți să intervenim dacă sunt probleme mai mari și cu autobuze din parcul RAT, pentru a nu periclita mobilitatea cetățenilor“, a mai afirmat Manda. Reporterii Alege TV și GdS, care au surprins momentul tractării tramvaiului defect către depou, au fost luați la rost de către angajații RAT. „Deci, nu aveți voie să depășiți poarta! Filmați când trebuie să filmați!“, a spus una dintre angajate. Aceasta a lăsat ca sarcină unei subordonate să păzească strașnic poarta și să nu permită jurnaliștilor accesul. „Haideți, vă rog, că depășiți aicea…“, a spus aceasta din urmă, arătând spre linia imaginară care consfințea hotarul RAT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS