21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnați pentru contrabandă cu țigări

Condamnați pentru contrabandă cu țigări

Instanța a dispus confiscarea țigărilor de contrabandă descoperite în autoutilitara  condusă de Tîmplaru
Instanța a dispus confiscarea țigărilor de contrabandă descoperite în autoutilitara
condusă de Tîmplaru

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât joi să condamne patru persoane acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă.
La începutul lunii decembrie 2010, ofiţerii de la Protecţie Internă au obţinut informaţii despre faptul că în judeţul Dolj urma să intre un transport important de ţigări de contrabandă. Cazul a fost preluat de un procuror DIICOT, iar pe 2 decembrie, ofițerii de la Criminalitate Organizată au oprit în trafic, în orașul Filiaşi, pe sensul de mers către Craiova, un Ford Transit condus de Florin Tîmplaru şi un Opel Vectra, condus de Cornel Preda, ambii din Craiova. În autoutilitara Ford, oamenii legii au găsit 24.857 de pachete de ţigări netimbrate, mărcile Bond, Marble, Ashima şi Monte Carlo. Anchetatorii au explicat atunci că ambii şoferi aveau staţii de emisie-recepţie montate pe maşini, iar Opelul Vectra avea rolul de antemergător. În același timp, în Craiova au fost făcute trei percheziţii domiciliare la persoane suspectate că fac parte din gruparea de contrabandişti, iar la Caraş Severin a fost reţinut Nenad Dimitrovici, cetăţean român de naţionalitate sârbă. Asupra sa a fost găsită suma de 23.785 de euro, care a fost confiscată ca şi maşina condusă de acesta, un BMW X6.
Oamenii legii au stabilit că Dimitrovici a fost antemergătorul Fordului condus de Tîmplaru până la limita cu judeţul Gorj, după care transportul a fost „preluat“ de Preda.
În decembrie 2015, procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a patru inculpați – Nenad Dimitrovici și craiovenii Florin Tîmplaru, Dragoș Brănișteanu și Cornel Preda, toți fiind acuzați de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanță care s-a pronunțat joi, pe 5 mai. Cei patru inculpați și-au recunoscut faptele pentru a avea parte de pedepse mai blânde, iar primii trei au fost condamnați la câte trei ani și patru luni de închisoare cu suspendare. Cornel Preda, care a fost condamnat în martie 2014 la doi ani și două luni de închisoare pentru aceleași fapte, a primit o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare cu executare.
Instanța a mai dispus confiscarea celor 24.857 de pachete de ţigări de contrabandă și a Fordului Transit și i-a obligat pe inculpați să achite statului suma de 216.079 de lei (156.422 de lei accize şi 59.657 lei TVA). Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS