3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljParadoxul locurilor de muncă vacante: Sute de joburi disponibile, mii de şomeri în continuare

Paradoxul locurilor de muncă vacante: Sute de joburi disponibile, mii de şomeri în continuare

La Bursa generală a locurilor de muncă s-au prezentat  659 de doljeni (FOTO: arhiva GdS)
La Bursa generală a locurilor de muncă s-au prezentat
659 de doljeni (FOTO: arhiva GdS)

Sute de locuri de muncă declarate vacante la Bursa generală a locurilor de muncă, desfășurată în Craiova în urmă cu aproximativ două săptămâni, au rămas doar pe hârtie, foarte puţini doljeni fiind selectaţi în vederea angajării. Doar cinci persoane cu studii superioare şi alte 38 cu studii medii au reuşit să îşi găsească un serviciu la bursa generală organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj, iar 165 au fost selectate pentru interviuri în vederea angajării. Din cei 173 de agenţi economici doljeni contactaţi de reprezentanţii instituţiei, 64 s-au prezentat la Bursă, oferind 1.154 de locuri de muncă vacante. „48 de locuri de muncă au fost pentru persoanele cu studii superioare, iar diferenţa pentru cele cu studii medii. Şomerii sau persoanele care nu se află în evidenţa noastră nu au serviciu și nu s-au prezentat la Bursa generală a locurilor de muncă pot veni la sediul agenţiei pentru a obţine detalii despre locurile de muncă disponibile şi pentru a-i pune în contact cu reprezentanţii firmelor care au nevoie de personal“, a spus Alina Ghercioiu, purtător de cuvânt la AJOFM Dolj.
Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt în domeniile: construcţii (dulgher, instalator, electrician, fierar-betonist, izolator, faianţar, sudor, frezor, decorator interioare), alimentaţie publică (bucătar, ospătar, patiser), turism (ghid turistic, agent de turism), panificaţie, confecţii (confecţioner, designer, călcător), vânzări, prestări servicii, protecţie şi pază.
La bursa locurilor de muncă au participat doar 659 din cei peste 25.000 de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi înregistraţi în evidenţele agenţiei ca aflându-se în căutarea unui loc de muncă.
Evaluarea finală privind rezultatele obţinute în urma organizării acestei burse generale a locurilor de muncă va fi făcută în termen de 30 de zile, respectiv până pe 13 mai 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS