11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAnchetă în rândul personalului angajat la „Şcoala Sf. Mina“

Anchetă în rândul personalului angajat la „Şcoala Sf. Mina“

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj şi cei ai Şcolii Gimnaziale Speciale „Sf. Mina“ din Craiova nu au ajuns la o înţelegere privind situaţia celor doi elevi minori care urmează să devină părinţi, dar nici a copiilor instituţionalizaţi care rămân în această şcoală pe tot parcursul anului. Viitoarea mamă are 14 ani, are deficienţe mintale şi a rămas însărcinată cu unul dintre colegii săi, la rândul său cu dizabilităţi. Întreaga poveste am prezentat-o în Gazeta de Sud, în ediția din 21 aprilie, în articolul „Minoră de la Şcoala Specială „Sf. Mina“, însărcinată“ (http://www.gds.ro/Local/2016-04-21/minora-de-la-scoala-speciala-sf.-mina,-insarcinata/). Ambii copii sunt instituţionalizaţi și se află în regim de internat la Şcoala „Sf. Mina“. „Pe perioada «Săptămânii altfel» şi a vacanţei de Paşte cei doi au fost mutaţi la două centre de plasament ale DGASPC Dolj. Băiatul la Complexul de Servicii Specializate de Tip Rezidenţial Dioşti, iar fata la Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Copilul cu Handicap «Sf. Apostol Andrei». Odată cu începerea cursurilor, cei doi elevi au revenit la «Sf. Mina», unitate de învăţământ pentru care au primit orientare şcolară. În toată această perioadă, cei doi au fost consiliaţi de specialişti, fata a mers la mai multe controale medicale, i-au fost făcute ecografii pentru monitorizarea sarcinii“, a spus Florin Stancu, director DGASPC Dolj.

„Le-am solicitat supraveghetorilor şi instructorilor de educaţie note explicative“

Astăzi, la Şcoala Specială „Sfântul Mina“ va avea loc un nou consiliu de administraţie, iar la începutul săptămânii viitoare va fi organizat un consiliu profesoral. „Le-am solicitat supraveghetorilor şi instructorilor de educaţie note explicative pentru a afla dacă aceştia ştiau despre relaţia dintre cei doi elevi şi au ascuns acest lucru. Angajaţii acestei unităţi de învăţământ sunt obligaţi în notele de serviciu să noteze toate incidentele ce au loc în şcoală, toate actele de violenţă pe care le observă. Aveau obligaţia să mă anunţe despre toate incidentele, indiferent de natura lor, pentru ca apoi să anunţ tutorii legali ai acestor copii instituţionalizaţi, respectiv DGASPC, dar şi poliţia. Vom vedea dacă angajaţii sunt vinovaţi şi dacă trebuie sancţionaţi“, a spus Eugenia Pascu, directoarea Şcolii „Sf. Mina“. Reprezentanţii acestei unităţi de învăţământ susţin că şcoala are cel mai mic număr de angajaţi din toate şcolile speciale din Craiova, cinci supraveghetori şi patru instructori de educaţie, deşi foarte mulţi copii şcolarizaţi rămân în internat şi pe perioada vacanţelor. „Avem angajaţi care nu şi-au luat de ani buni concediu şi au dreptul deja la 200, chiar 300 de ore libere. În perioada sărbătorilor, am fost nevoiţi să chemăm instructorul de educaţie de la ora 8.00 până la ora 20.00. Vrem ca DGASPC Dolj să ne sprijine pe perioada vacanţelor, să ducă în centre specializate copiii instituţionalizaţi, copii ai căror tutori legali sunt“, a adăugat Eugenia Pascu.
Reamintim faptul că pe 20 aprilie am primit pe adresa redacţiei o sesizare în care se menţiona faptul că doi copii, în vârstă de 14 şi, respectiv, 15 ani, elevi la Școala Gimnazială Specială „Sf. Mina“ din Craiova, au întreținut relații sexuale în internatul școlii unde locuiesc, iar ca urmare a acestui fapt, minora este însărcinată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS