11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBlocul S200 a primit finanțare pentru continuarea lucrărilor

Blocul S200 a primit finanțare pentru continuarea lucrărilor

Ministerul Educației a alocat suma de 3,3 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor  la blocul S 200 (Foto: Arhiva GdS)
Ministerul Educației a alocat suma de 3,3 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor
la blocul S 200 (Foto: Arhiva GdS)

Conducerea Univer­sității din Craiova a anunțat că se vor relua lucrările la blocul S200 situat pe Calea București, întrucât s-a obținut o finanțare de 3,3 milioane de lei de la Ministerul Educației.
„În prezent, se reface proiectul tehnic pentru că are o vechime de cel puțin șapte ani și în cel mult o lună și jumătate se va organiza din nou licitație. Sperăm ca în patru-cinci luni să se înceapă din nou lucrările. Banii nu ajung pentru a finaliza investiția, dar pentru anul viitor ar mai fi alocată o sumă de 1,5 milioane de lei“, a declarat prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul Universității din Craiova.
Planul de investiții la blocul S200, inițial, în 2007, când au început lucrările, era să fie parc IT. În cele din urmă, clădirea va avea ca destinație spații de birouri, care vor fi date spre închiriere firmelor. Conducerea Universității spune că închirierea spațiilor este singura utilitate pe care o poate da clădirii atunci când va fi gata.
„Locația nu poate fi utilizată ca spațiu de învățământ pentru că tavanele sunt prea joase. Va fi spațiu de birouri și etajele vor fi gândite open space, astfel încât fiecare firmă care va închiria să aibă posibilitatea să amenejeze spațiul așa cum dorește. Suntem în discuții de ani buni cu câteva firme“, a mai spus rectorul Universității din Craiova.
Blocul S200 are zece etaje, iar odată ce va fi gata, Universitatea va plăti utilități până când acestea vor fi închiriate. În plus, trebuie găsite soluții și pentru asigurarea parcării, întrucât pe terenul de care dispune sunt puține locuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS