16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFaci sesizări la primărie, ești amendat?

Faci sesizări la primărie, ești amendat?

somatie

Craiovenii care fac sesizări la primărie au ajuns să fie amenințați cu amenda. Este cazul a patru locuitori de pe strada Fulger, care în urmă cu câteva săptămâni au sesizat mai multe servicii ale administrației locale și au sunat la telefonul cetățeanului, că un teren din imediata vecinătate a proprietăților lor este transformat în groapă de gunoi. În plus, oamenii se plângeau, la vremea respectivă, că pe acest teren a fost abandonat un cal care a murit, iar ei sunt nevoiți să suporte asta din cauza proprietarului care nu-și îngrădește terenul de pe strada Fulger, nr. 235. „Ca urmare a faptului că am fost un bun cetățean care nu suportă mizeria și vrea să trăiască într-un mediu curat și cât de cât decent, am făcut o sesizare cum că proprietarul terenului din spatele casei mele nu-l împrejmuiește și nu-l salubrizează. În plus, aici a fost abandonat un cal. În loc să caute proprietarul, primăria s-a mulțumit să mă someze pe mine și pe alți trei vecini, să îngrădim noi spațiul, să-l salubrizăm și ne spun că vom fi amendați dacă nu facem acest lucru. Terenul în cauză este la nr. 235 sau la nr. 233, iar eu locuiesc la 235 Q. Prin somația cu nr. 72932/21.04.2016 mi se spune mie că sunt contravenient și că risc să fiu sancționată cu amendă între 500 și 2.500 de lei dacă în cinci zile nu salubrizez și în 30 de zile nu îngrădesc acel spațiu. Somația vine de la Direcția Servicii Publice“, explică Mădălina Beze, una dintre persoanele somate de primărie.
Femeia spune că din cauza „competenței“ angajaților din Primăria Craiova este nevoită acum să facă ea pe detectivul pentru a găsi adevăratul proprietar al terenului. În plus, nu înțelege cum s-a făcut această confuzie între cei care au sesizat administrația locală pentru o problemă și adevăratul proprietar.
„Luni, am luat-o la pas pe la instituții. Am făcut o adresă prin care solicit revocarea acelei somații, apoi am fost la Corpul de Control al Primăriei – care se ocupă de somații, amenzi. Am vorbit cu un domn care mi-a spus că informația solicitată în legătură cu acel teren și cu depistarea proprietarului a fost luată de la taxe și impozite. În cele din urmă, de la Corpul de Control mi-au spus să consider somația nulă, dar nu mi-au dat scris nimic. Oare este normal ca în 2016 să avem de a face cu asemenea erori?“, se întreabă craioveanca.
În legătură cu această greșeală, reprezentanții primăriei au precizat că somația a fost trimisă greșit.
„Înseamnă că somația a fost greșit direcționată. Persoana în cauză să vină la noi și problema se rezolvă“, a spus Delia Ciucă, directorul Direcției Servicii Publice din cadrul Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS