10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimarul comunei Izvoarele, pus sub control judiciar

Primarul comunei Izvoarele, pus sub control judiciar

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au anunțat ieri că au dispus punerea sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, a primarului comunei Izvoarele, Olt, cercetat într-un dosar privind comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.
Anchetatorii au mai precizat că, pe perioada controlului judiciar, edilului Florian Constantin i s-a interzis să exercite funcţia de primar al comunei Izvoarele, „în desfăşurarea căreia a săvârşit fapta penală din prezenta cauză“.
Procurorii olteni au reținut că, „pe 19.08.2013, în calitate de primar al comunei Izvoarele, inculpatul C.F. a angajat patrimonial comuna Izvoarele, printr-un contract de împrumut ce a fost încheiat cu încălcarea dispoziţiilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, referitoare la condiţiile de contractare a împrumuturilor interne. Prin activitatea desfăşurată, inculpatul C.F. a obţinut nelegal fonduri pentru finanţarea lucrării de construcţii vizând proiectul «Campus Şcolar la Şcoala de Arte şi Meserii Izvoarele, județul Olt», creând astfel o pagubă în patrimoniul comunei Izvoarele în cuantum de 216.002,92 lei“. Măsura dispusă de procurori poate fi contestată în instanță de primarul Florian Constantin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS