16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPatru vagoane de marfă au deraiat la intrare în Gara Craiova

Patru vagoane de marfă au deraiat la intrare în Gara Craiova

Două vagoane de marfă încărcate cu cereale s-au răsturnat ieri, în jurul orei 11.30, la intrare în Gara Craiova, iar alte două au deraiat.
Nici o persoană nu a fost rănită în urma accidentului feroviar, care s-a soldat numai cu pagube materiale.
După accident, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunţat că trenul de marfă cu numărul 39554, care avea 15 vagoane, aparține unui operator privat de marfă și asigura un transport de cereale (grâu) pe relația Craiova – Calafat.
La intrare în Gara Craiova, după trecerea peste un macaz, două vagoane ale trenului de marfă s-au răsturnat, iar alte două au sărit de pe șine.
În urma accidentului, linia de cale ferată a fost distrusă pe câteva zeci de metri, iar vagoanele care s-au răsturnat au fost avariate. La locul accidentului au fost trimise comisiile de cercetare ale CFR SA și ale Autorității Feroviare Române, precum și echipe de intervenţie din cadrul Regionalei CF Craiova, pentru demararea operaţiunilor de repunere pe șine a vagoanelor răsturnate. Ancheta demarată de specialiști urmează să stabilească exact care a fost cauza deraierii trenului de marfă. Deși linia de cale ferată a fost distrusă de vagoanele care s-au răsturnat, traficul feroviar de călători între Craiova şi Calafat s-a desfăşurat ieri în condiţii normale, trenurile fiind redirecționate pe celelalte linii în staţia Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS