17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean arestat pentru contrabandă cu țigări

Doljean arestat pentru contrabandă cu țigări

Oamenii legii au găsit acasă la un bărbat din Ciupercenii Noi aproape 12.000 de pachete de țigări de contrabandă (Foto: IPJ Dolj)
Oamenii legii au găsit acasă la un bărbat din Ciupercenii Noi aproape 12.000 de pachete de țigări de contrabandă (Foto: IPJ Dolj)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au cerut și obținut, ieri, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a unui bărbat din Calafat, acuzat de comiterea infracțiunii de contrabandă.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, în cursul zilei de marți, ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniți de oamenii legii din Calafat și de luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale, au descins în mai multe locații din județul Dolj, la domiciliile unor persoane suspectate că fac contrabandă cu țigări.
Astfel, la locuința lui Gheorghiță Ciucă, de 51 de ani, din Calafat, oamenii legii au descoperit 300 de pachete de ţigări diverse mărci, fără timbru de marcaj fiscal, iar acasă la Gabi Pîrjol, domiciliat în comuna Ciupercenii Noi, au găsit 11.960 de pachete de ţigări netimbrate.
În urma acțiunii, polițiștii l-au depistat pe Cornel Popară, de 46 de ani, tot din comuna Ciupercenii Noi, care se pregătea să transporte 840 de pachete de ţigări de contrabandă la magazinul pe care îl deține în comună.
În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că Gheorghiță Ciucă este cel care procura țigările de contrabandă și îl aproviziona pe Cornel Popară. Același Ciucă depozita țigările acasă la Pîrjol, unde oamenii legii au și găsit cele aproape 12.000 de pachete.
Polițiștii doljeni au mai precizat că cele 12.260 de pachete de țigări provenite din contrabandă au fost predate Direcţiei Regionale Vamale Craiova pentru calcularea prejudiciului adus bugetului de stat. Tot marți, Ciucă și Popară, care sunt cercetați pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, au fost reţinuţi și duși în arestul IPJ Dolj. Ieri, după o noapte petrecută în arest, cei doi au fost audiați de un procuror, după care au fost duși la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.
Instanța a emis un mandat de arestare pe numele lui Ciucă, iar Popară a fost pus sub control judiciar. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă și poate fi contestată de cei doi inculpați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS