21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProiectul „Tânărul salvator canin“, în Piața „Mihai Viteazul“

Proiectul „Tânărul salvator canin“, în Piața „Mihai Viteazul“

Piața „Mihai Viteazul“ din Craiova va găzdui joi, 21 aprilie, între orele 10.00 – 12.00, proiectul educațional și psihopedagogic „Tânărul salvator canin“. Evenimentul are loc în cadrul programului „Școala altfel: să știi mai multe, să fii mai bun“, fiind organizat de Centrul Național de Educare Canină (CNEC) și de Inspectoratul Școlar Județean Dolj.
Cei care vor poposi în centrul Băniei în intervalul orar menționat vor avea ocazia să vadă câinii de salvare și de terapie, membri ai CNEC, la fel cum vor asista și la demonstrații de dresaj cu câini de salvare.
De asemenea, vor avea loc și jocuri interactive copil-câine, fiecare micuț având posibilitatea să își aleagă cățelul pe care vrea să îl cunoască și cu care vrea să lucreze. Vor avea loc și demonstrații de lucru, de terapie asistată cu animale.
Vor fi prezenți la evenimentul din Piața „Mihai Viteazul“ și membri ai Echipei Naționale a României a Câinilor de Salvare care vor reprezenta țara la Campionatul Mondial al FCI de Salvare 2016, manifestare care are loc, pentru prima dată în Europa de Est, la Craiova, în perioada 25 – 28 august.
De asemenea, CNEC și Inspectoratul Școlar Județean Dolj (ISJ) își doresc să realizeze și un program educațional pentru tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.
„Sunt așteptați în Piața «Mihai Viteazul» toți cei care doresc să descopere și să învețe ce înseamnă să fii voluntar, dar și cei dornici să învețe cum pot ajuta echipele canine de salvare. Tinerii selectați vor putea participa în cadrul altui proiect al CNEC și ISJ, «Ziua Mondială a Câinilor de Salvare», eveniment demonstrativ educațional ce va avea loc pe 26 aprilie, pe esplanada Teatrului Național «Marin Sorescu», de la ora 20.00“, a precizat Liviu Ionescu, președintele CNEC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS