10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrefectura nu se grăbeşte să facă apel în cazul revenirii lui Călinoiu la CJ

Prefectura nu se grăbeşte să facă apel în cazul revenirii lui Călinoiu la CJ

Ion Călinou, şeful CJ Gorj (Foto: Eugen Măruţă)
Ion Călinou, şeful CJ Gorj (Foto: Eugen Măruţă)

Juriştii Prefecturii nu se grăbesc să formuleze apel la decizia magistraţilor Tribunalului Gorj privind anularea ordinului de revocare din funcţie a lui Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj. Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, a precizat că Departamentul juridic aşteaptă să primească, în şapte zile, motivarea judecătorilor pentru a face apel la decizia acestora. Cert este că sentinţa magistraţilor gorjeni este executorie, iar Ion Călinoiu a revenit chiar de ieri la şefia Consiliului Judeţean Gorj. „Deocamdată este prematur să ne pronunţăm asupra verdictului dat de instanţa de judecată. Aşteptăm să primim motivarea de la Tribunalul Gorj, deci hotărârea judecătorească, şi în funcție de ea vom face apel sau nu. Este un termen de şapte zile în care aşteptăm să primim hotărârea, şi apoi încă cinci în care avem termen de recurs. Poate să revină la serviciu fără probleme pentru că decizia este executorie“, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Călinoiu face plângeri

După ce a revenit la şefia consiliului judeţean, Călinoiu pune tunurile pe juriştii Prefecturii.
Ion Călinoiu a făcut primele declaraţii după ce a revenit în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, magistraţii Tribunalului Gorj anulând ordinul Prefecturii privind încetarea mandatul de şef al judeţului al acestuia.
Călinoiu susţine că s-a dovedit într-un final că a avut dreptate şi că juriştii Prefecturii au săvârşit un abuz şi au acţionat în mod politic. Călinoiu este încrezător că îşi va dovedi nevinovăţia la finalului procesului intentat Agenţiei Naţionale de Integritate care l-a găsit incompatibil. Acesta ar fi încasat 600 şi 800 de lei într-un proiect şcolar, bani pe care nu i-a înregistrat în declaraţia sa de avere.
„S-a dovedit încă o dată că a fost un ordin dat cu încălcarea vădită a legii. În rest, nu pot să spun nimic mai mult decât că atunci când sunt probleme legate de respectarea legii, Instituţia Prefectului trebuie să îşi facă treaba fără nici un fel de influenţe şi nu poate să fie şi parte în proces, şi instanţă supremă. Aceste lucruri au fost clarificate. Ordinul este suspendat. Eu voi duce până la capăt procesul. Şi de această dată, instanţa va scoate la lumină adevărul“, a menţionat Ion Călinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS