12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSalonul de fotografie pentru liceeni și-a desemnat câștigătorii

Salonul de fotografie pentru liceeni și-a desemnat câștigătorii

Cea de a șaptea ediție a Salonului Municipal de Fotografie pentru liceeni, „Craiova în imagini“, și-a desemnat câștigătorii. „Am pornit proiectul Salonului Municipal de Fotografie pentru liceeni, cu gândul de a crea un eveniment dedicat celor tineri, deoarece avem convingerea că în rândul liceenilor se găsesc foarte mulți copii talentați și trebuie să le oferim o platformă pentru a se exprima. Este o poveste începută cu ani în urmă, care se scrie în fiecare an din ce în ce mai frumos“, a precizat, în deschiderea evenimentului, Cristian Nedelcu, directorul Salonului.
Peste 100 de imagini surprinse de aparatul de fotografiat au făcut obiectul analizei juriului, prezidat de col. (r) Mircea Anghel, președintele Fotoclubului „Mihai Dan Călinescu“.
Marele premiu „Nicu Dan Gelep“ i-a revenit, la această ediție a Salonului, Patriciei Ruxandra Pîrvuleţu, de la Colegiul Naţional „Carol I“ pentru fotografia „Duo“. „Aș vrea să reușesc să realizez cât mai multe în fotografie. Îmi place foarte mult și mi se pare că este altă modalitate de a te exprima. E altă perspectivă din care poți privi lumea, una mult mai frumoasă“, a declarat câștigătoarea marelui premiu al celei de-a șaptea ediții a Salonului.
Medalia de aur a Societății Române de Artă Fotografică Dacica a fost înmânată Teodorei Hagiu, de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, pentru „Noul vechi“, ca și premiul de popularitate, acordat în urma voturilor exprimate pe pagina de facebook a Salonului. „Acest Salon mi-a oferit momente minunate și până la urmă fotografia este legată de momente. Ne ajută să păstrăm clipele înghețate în timp, momente pe care vrem să ni le reamintim întotdeauna“, a precizat Teodora Hagiu. Medalia de argint a mers la Maria Margareta Milu, de la Colegiul Naţional „Carol I“, pentru „La răspântie“, iar medalia de bronz, la Andrada Elena Trandafir, de la Colegiul Naţional „Carol I“, pentru „Singurătate“.
Au fost acordate și premii speciale. Premiul special „Victor Boldîr“ al Fotoclubului „Mircea Faria“ i-a revenit Ștefaniei Săftoiu, de la Liceul de Arte „Marin Sorescu“, pentru „Fără titlu“. Premiul special al Fotoclubului „Mihai Dan Călinescu“ și Premiul special „Florin Rogneanu“ au mers la Maria Alexandra Țecu, tot de la Liceul de Arte „Marin Sorescu“, pentru „Tinereţe“ și „Craiova în culori“, iar Premiul special „Ştefan Ciuceanu“ al Muzeului Olteniei i-a fost acordat lui Petrișor Flavian Preda, de la Liceul Tehnologic „George Bibescu“, pentru „Luminile nopţii“.
Salonul, găzduit de Muzeul Olteniei, va putea fi vizitat până pe 22 aprilie, urmând ca apoi exponatele să se mute în holul Inspectoratului Școlar Județean Dolj.
De asemenea, fotografiile premiate vor fi prezente și în cadrul expoziției „CFC – Culture Friendship Cooperation“ din Salonic, Grecia, care se va desfășura în perioada 23 – 26 iunie.
Salonul a fost organizat de Asociația Culturală Craiova cu sprijinul Muzeului Olteniei, Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Fotocluburilor „Mihai Dan Călinescu“ și „Mircea Faria“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS