8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAutostrada Piteşti - Craiova şi centurile Slatina şi Balş, fără finanţare

Autostrada Piteşti – Craiova şi centurile Slatina şi Balş, fără finanţare

Autostrada Piteşti – Craiova se află într-o procedură de concesiune ce a fost suspendată pentru că nu are o sursă de finanţare, în schimb Compania de Autostrăzi ar dori să lanseze realizarea a două centuri rutiere, în două puncte-cheie pe traseu – la Slatina şi la Balş. Centura Slatina e proiectată, însă îi lipseşte şi ei o sursă de finanţare, în timp ce pentru Balş se ia în calcul realizarea centurii direct la standard de autostradă, după cum a anunţat Cătălin Homor, directorul CNADNR, într-un interviu acordat HotNews.ro.
„Sunt suspendate pentru că nu au sursă de finanţare în prezent. Şi concesiunea intră pe deficitul bugetar, plafonat la nivelul României şi care nu poate fi depăşit. Documentaţia pentru centura Slatina e la nivel de proiect tehnic, inclusiv detalii de execuţie, și în maximum două luni va fi depusă în cadrul CNADNR. Vom avea proiectul tehnic, gata de scos la licitaţie şi execuţie. Urmează să identificăm şi sursa de finanţare.
La Balş există o discuţie pentru că centura Balş se suprapune cu autostrada Craiova – Piteşti. Dacă se execută centura Balş, trebuie gândită astfel încât să înglobeze în ea, la nivel de autostradă, anumite profile pe anumite secţiuni“, a spus Cătălin Homor, directorul CNADNR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS