9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMedalie de bronz la informatică pentru un elev gorjean

Medalie de bronz la informatică pentru un elev gorjean

Alexandru Corlan, elev în clasa a XII-a în cadrul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu, a cucerit medalia de bronz la concursul internaţional Infomatrix, organizat de Fundaţia Lumina, în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Competiţia a ajuns la cea de-a XIV-a ediţie şi a reunit peste 200 de proiecte din ţară şi din străinătate. Este organizată an de an în România, începând cu 2003 şi îşi propune să reunească elevii şi studenţii cei mai buni din domeniul IT, care se întâlnesc să îşi împărtăşească experienţa. Ediţia din acest an a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, iar la categoria la care a participat, elevul târgujian Alexandru Corlan a primit medalia de bronz. Proiectul său a vizat realizarea unui afiş pe tema dependenţei de droguri.

Vrea să intre la Politehnică

Alexandru Corlan are 19 ani şi s-a calificat pentru a două oară la concursul de informatică amintit, fiind premiat de fiecare dată. Elevul se pregăteşte acum pentru examenul de bacalaureat şi admiterea la Universitatea Politehnică din Bucureşti: „M-am calificat pentru a doua oară la etapa naţională a concursului, unde am obţinut medalia de bronz, la fel ca anul precedent. După multe momente de suspans, am primit rezultatul, acela că am trecut mai departe pentru etapa naţională, şi iată că am câştigat medalia de bronz! Ideea proiectului meu a venit de la faptul că pe zi ce trece dependenţa de droguri devine o problemă tot mai serioasă printre oamenii de rând. Proiectul a fost realizat din mai multe fotografii pe care le-am selectat atent şi am încercat să le îmbin cât se poate de bine, astfel încât să creez ideea de regret şi de singurătate, ideea că personajul din imagine, în ciuda faptului că pare foarte relaxat, este în pericol şi îşi consumă viaţa încet-încet. Am adăugat efecte care au făcut culorile din imagine să pară sumbre şi am ajuns la afişul final, cu care am câştigat acest premiu.
Au fost puţine persoane care m-au încurajat, în afara familiei şi prietenilor, şi cu această ocazie ţin să le mulţumesc celor care mi-au fost alături şi ţin să menționez două persoane care m-au susţinut foarte mult: dirigintele meu, domnul Justin Paralescu, şi doamna profesoară de informatică Carmen Preoteasa. Mai departe o să urmez cursurile la Universitatea Politehnică din Bucureşti, unde sper să îmi ating scopurile pe care mi le-am propus. Deşi judeţul Gorj este o atracţie pentru mine, aceste concursuri la care am participat m-au inspirat să merg mai departe; m-aş întoarce aici doar să vizitez acest judeţ minunat“, a spus Alexandru Corlan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS