14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 11 – 24 aprilie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading,  Anglia.

În Oltenia, în primele trei zile, temperaturile vor creşte treptat, iar vremea va deveni caldă, cu medii ale maximelor de până la 24 de grade. Apoi, deşi vor fi variaţii de la o zi la alta, valorile termice se  vor menţine uşor peste cele normale din punct de vedere  climatologic, până la sfârşitul primei săptămâni. Din 21 aprilie, vremea va fi caracterizată de temperaturi diurne sub cele obişnuite şi  care se vor situa, în medie, între 16 şi 18 grade. Regimul termic nocturn nu va suferi modificări semnificative, totuşi, tendinţa acestuia este de scădere, în medie, de la 10 la 5 grade. Probabilitatea de apariţie a  ploilor va fi mai ridicată în zilele de 11 şi 14 aprilie,  dar şi  după data de 20 aprilie, dar acestea vor fi, în general, slabe cantitativ.

La munte, valorile termice diurne se vor situa uşor peste cele normale în prima săptămână de prognoză, când se vor înregistra, în  medie, până la 12…13  grade, apoi vremea se va răci treptat, astfel că în 23-24 aprilie maximele vor fi de aproximativ 6 grade.  Temperaturile minime se vor menţine în general pozitive, dar din 22 aprilie se vor situa uşor sub pragul de îngheţ în cea mai are parte  zonei montane.  Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor sub formă de ploaie, şi doar izolat, în zona înaltă, şi lapoviţe sau ninsori, va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză. În jurul datelor de 11 şi 14 aprilie se vor înregistra şi cantităţi de apă mai însemnate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS