24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncep cursurile suplimentare pentru elevi și profesori

Încep cursurile suplimentare pentru elevi și profesori

Rectorul Universității din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Spînu, a semnat protocolul de colaborare cu inspectorii școlari  din județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea în vederea realizării unui program de pregătire a elevilor și cadrelor didactice pentru examenele naționale (Foto: GdS)
Rectorul Universității din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Spînu, a semnat protocolul de colaborare cu inspectorii școlari
din județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea în vederea realizării unui program de pregătire a elevilor și cadrelor didactice pentru examenele naționale (Foto: GdS)

Rectorul Universității din Craiova a semnat vineri protocolul de colaborare cu inspectorii școlari din regiunea Oltenia în vederea pregătirii elevilor de liceu pentru susținerea examenului de bacalaureat, dar și a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar pentru obținerea definitivatului, gradelor didactice II sau I.

Universitatea din Craiova organizează, pentru al patrulea an, un program de pregătire suplimentară pentru elevi și cadre didactice în vederea susținerii examenelor naționale. Potrivit rectorului, prof. univ. dr. Cezar Spînu, programul de pregătire urmează să fie afișat pe site-ul Universității din Craiova în cel mult două săptămâni. Pentru elevii și cadrele didactice din județul Dolj, pregătirea se va organiza în clădirea universității, iar pentru ceilalți profesori și elevi din regiunea Olteniei, cadrele didactice universitare din Craiova se vor deplasa în fiecare județ. „Anul trecut, am avut 2.000 de elevi care au beneficiat de aceste ore de pregătire suplimentară. Cele mai multe solicitări au fost făcute pentru disciplinele limba română și matematică, dar pregătirea s-a asigurat și se va asigura pentru toate disciplinele la care se susține examenul de bacalaureat. Au fost, de asemenea, și câteva sute de cadre didactice care au susținut examenele pentru gradele didactice. Anul acesta sunt convins că vor fi și mai mulți beneficiari ai acestor programe de pregătire. Deja avem solicitări ca să trimitem profesori în județul Mehedinți“, a precizat prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul Universității din Craiova.

Concursuri pe discipline

Pe lângă orele de pregătire suplimentară, elevii vor avea parte de concursuri pe diverse discipline, precum și o activitate sportivă Cupa Universității din Craiova pentru licee. „Avem în cadrul acțiunilor desfășurate și diferite tipuri de concursuri la chimie, fizică, informatică. Va fi și un concurs pe care îl vom organiza cu Facultatea de Automatică și care atestă abilitățile practice ale copiilor de construire a roboților. De asemenea, se va organiza și campionatul de fotbal Cupa Universității din Craiova pentru licee. Copiii care vin la Craiova sunt cazați în campusurile noastre și intră în contact cu studenții. Sunt organizate grupuri care îi duc în vizite în laboratoare, discută cu cadrele didactice universitare. Se înregistrează astfel un avantaj reciproc. Elevii sunt pregătiți pentru examene, iar Universitatea își popularizează programele de studii. Avem 90 de programe de licență și 90 de programe de master“, a precizat prof. univ. dr. Cezar Spînu.
Inspectorii școlari din regiunea Oltenia prezenți la semnarea protocolului au precizat că programul de pregătire a elevilor și profesorilor a dat rezultate în anii anteriori. „Aceste ore de pregătire și-au arătat eficiența la examenele naționale, fiind înregistrată o îmbunătățire vizibilă a rezultatelor obținute de elevi, dar și de cadrele didactice la obținerea gradelor didactice“, a precizat Lavinia Craioveanu, inspector școlar general al județului Dolj. Pe de altă parte, inspectorul școlar al județului Gorj a declarat că își dorește ca o parte din liceeni să ajungă studenți la Craiova.
„Majoritatea dascălilor din județul Gorj care predau în învățământul preuniversitar și-au perfecționat și își perfecționează pregătirea pe băncile Universității din Craiova și îmi doresc ca în perioada următoare cât mai mulți tineri absolvenți de liceu să devină studenți la Universitatea din Craiova“, a spus inspector școlar general Ion Ișfan, inspectorul școlar general al județului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS