27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDouă zile dedicate filmului documentar, la Târgu Jiu

Două zile dedicate filmului documentar, la Târgu Jiu

Cea de-a treia ediție a Caravanei Docuart ajunge cu proiecții de film documentar românesc la Cinematograful „Sergiu Nicolaescu“ din Târgu Jiu, pe 8 și 9 aprilie. Caravana Docuart invită cinefilii orașului să vizioneze o serie de filme documentare românești, toate premiate la București Docuart Fest 2015, singurul spațiu cultural dedicat exclusiv documentarului românesc. Producțiile aduc o viziune a zilelor noastre, fiind realizate recent, și anume în decursul ultimilor trei ani. „Ne bucurăm că în orașul în care s-a născut regizorul Sergiu Nicolaescu, în cinematograful care-i poartă numele, se proiectează film românesc. Caravana Docuart reprezintă un pionierat pentru orașul nostru și anunță desfășurarea altor proiecte culturale cinematografice care vor avea loc în Târgu Jiu începând cu 2016“, a declarat Florin Cârciumaru, primarul orașului Târgu Jiu.

Programul Caravanei

Programul Caravanei debutează vineri, 8 aprilie, de la 17.30, cu filmul „Românești“ (regia Artur Borusz) și continuă cu „Brudina“ (regia
Dragoș Mihai Hanciu), „Călușarii din Bârla“ (regia Adriana Oprea) și „Pașaport de Germania“ (regia Răzvan Georgescu). Sâmbătă, evenimentul începe cu „Afară“ (regia Andrei Schwartz), „Roboțelul de Aur“ (regia Mihai Dragolea & Radu Mocanu), iar ziua se încheie cu „Aliyah Dada“ (regia Oana Giurgiu). La proiecții vor fi prezenți regizorii Adriana Oprea, Oana Giurgiu, Mihai Dragolea și Radu Mocanu, care vor participa la sesiuni de întrebări și răspunsuri cu cei din sală. Potrivit organizatorilor, intrarea la proiecţii este liberă, în limita locurilor disponibile în Cinematograful „Sergiu Nicolaescu“ din municipiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS