11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljeni prinși fără permis, arestați și condamnați cu executare

Doljeni prinși fără permis, arestați și condamnați cu executare

Polițiștii doljeni au câțiva „clienți“ care au condus de mai multe ori fără permis (FOTO: arhiva GdS)
Polițiștii doljeni au câțiva „clienți“ care au condus de mai multe ori fără permis (FOTO: arhiva GdS)

Procurorii craioveni au cerut și obținut, ieri, arestarea preventivă a unui tânăr de 19 ani din localitatea Bistreț, prins de cinci ori în ultima vreme conducând fără permis pe drumurile publice. Alți doi craioveni, care s-au urcat de mai multe ori la volan, deși nu aveau permis de conducere, au fost condamnați la cinci ani și patru luni, respectiv șase ani și două luni de închisoare cu executare.

Agenții din cadrul Postului de Poliţie Bistreţ au fost sesizaţi la sfârșitul lunii martie de un bărbat din localitate despre faptul că și-a găsit avariată mașina pe care o parcase în fața casei. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că autoturismul fusese avariat de un șofer care a fugit de la locul accidentului. Este vorba de Mădălin Roșculete, de 19 ani, din Bistreț, care a fost reținut de polițiști în cursul zilei de luni. Reprezentanții IPJ Dolj spun că, pe 30 martie, tânărul a condus un autoturism Dacia, deși nu a avut niciodată permis, a lovit mașina parcată, după care a fugit. Oamenii legii spun că Roșculete nu este la prima faptă de acest fel, el fiind cercetat în prezent în mai multe dosare penale – patru pentru conducere fără permis, două pentru comiterea infracțiunii de amenințare și unul pentru violare de domiciliu.
Polițiștii au întocmit pe numele tânărului de 19 ani alt dosar penal, iar ieri l-au dus la instanța de judecată cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au acceptat propunerea anchetatorilor și au emis pe numele tânărului un mandat pe o perioadă de 30 de zile.

Face închisoare pentru conducere fără permis

Un craiovean de 34 de ani, acuzat că a condus de cinci ori un autoturism pe drumurile publice, deși avea permisul suspendat, a fost condamnat pe 22 martie la șase ani și două luni de închisoare. Este vorba despre Bogdan Dane, căruia i-a fost suspendat permisul de conducere în martie 2015 de către polițiștii din Ploiești. Se pare că acest lucru nu l-a oprit pe craiovean să se urce la volan, de atunci și până pe 9 ianuarie fiind prins de cinci ori conducând fără permis. Polițiștii mai spun că ultima oară tânărul craiovean se afla și sub influenţa băuturilor alcoolice, însă a refuzat testarea cu aparatul etilotest. A fost dus la Spitalul Județean de Urgenţă Craiova, unde i-au fost recoltate probe biologice, iar în urma analizelor s-a stabilit că avea o alcoolemie de 1,90 g/l alcool pur în sânge atunci când a fost oprit în trafic.
Bodan Dane a fost arestat preventiv pe 13 ianuarie, iar în februarie a fost trimis în judecată într-un dosar în care a fost acuzat de comiterea a cinci infracțiuni de conducere fără permis și una de conducere sub influența băuturilor alcoolice.
Pe 22 martie, magistrații de la Judecătoria Craiova au hotărât să-l condamne pe inculpat la trei ani și două luni de închisoare pentru cele șase infracțiuni, pedeapsă la care a fost adăugată una de trei ani cu suspendare primită într-un alt dosar, în care a fost acuzat că a cultivat canabis pe un teren din Cârcea. În total, bărbatul a fost condamnat la șase ani și două luni de închisoare, iar instanța a mai dispus ca inculpatul să rămână în continuare în arest. Pe 1 aprilie, Dane a formulat apel împotriva sentinței Judecătoriei Craiova, dosarul urmând să ajungă la Curtea de Apel Craiova.

Pascu – cinci ani și patru luni cu executare

Roșculete și Dane nu sunt singurii „clienți“ ai oamenilor legii prinși de mai multe ori conducând fără permis. Înaintea lor a fost craioveanul Laurențiu Pascu, de 26 de ani, trimis în judecată în mai multe dosare de conducere fără permis. Anul trecut, Pascu a fost condamnat definitiv în două dosare în care a fost acuzat de comiterea mai multor infracțiuni de conducere fără permis. În primul a primit o pedeapsă de trei ani și patru luni de închisoare cu executare, iar în altul – patru ani și zece luni de închisoare, tot cu executare.
Tot anul trecut, Pascu a cerut contopirea pedepselor, iar în octombrie, Judecătoria Craiova a dispus să execute în total cinci ani şi patru luni de închisoare.
Pascu a fost arestat preventiv în februarie 2015, iar acum este deținut în Penitenciarul Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS