9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAccidente produse de șoferi băuți

Accidente produse de șoferi băuți

Doi bărbați care s-au urcat băuți la volan s-au ales cu dosare penale, duminică, după ce mașinile pe care le conduceau au fost implicate într-un accident pe DN 55A, în comuna Ghidici.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, Petrișor Trancă, de 28 de ani, din localitatea Ghidici, care conducea un autoturism Seat pe DN 55A, a intrat pe contrasens şi a lovit o Dacie Logan condusă de Cornel Miuț, de 24 de ani, din Calafat.
În urma accidentului au fost avariate alte două autoturisme staţionate pe marginea așoselei, a fost distrus un stâlp de iluminat, iar șoferul Loganului a fost rănit ușor. Polițiștii care au ajuns la locul accidentului i-au testat cu aparatul etilotest pe cei doi șoferi. Dacă în cazul lui Trancă aparatul a indicat o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul lui Miuț alcoolemia a fost de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cei doi șoferi s-au ales cu dosare penale pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice, iar Trancă și pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Tot duminică, în jurul orei 20.30, un tânăr de 24 de ani, din Caraula, care nu avea permis de conducere, s-a urcat băut la volan și a provocat un accident de circulație în urma căruia a fost rănit ușor. Este vorba de Florin Horvath, din comuna Caraula, care conducea un autoturism Lancia pe DJ 552. Oamenii legii spun că tânărul a pierdut controlul direcției, a ieșit de pe șosea și a lovit un copac de pe marginea drumului. Șoferul a fost rănit în urma impactului și a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova, unde medicii au stabilit că a suferit leziuni ușoare. În urma testării cu aparatul etilotest, polițiștii au stabilit că, pe lângă faptul că nu are permis de conducere, tânărul de 24 de ani s-a urcat și băut la volan, acesta având o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele doljeanului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS