10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTribunalul Dolj își începe activitatea în noul sediu pe 11 aprilie

Tribunalul Dolj își începe activitatea în noul sediu pe 11 aprilie

Reprezentanții Tribunalului Dolj au anunțat că, începând cu 11 aprilie, judecătorii Secţiei I-a Civilă, Secţiei a II-a Civilă, Secţiei Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale şi Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal își vor începe activitatea în noul sediu al instanței, situat pe strada Brestei nr. 12.
În vara anului 2014, după începerea construcției noului sediu al Tribunalului Dolj, cele patru secții ale instanței au fost mutate în clădirea Curții de Conturi a Judeţului Dolj, situată pe strada Brestei, nr. 129. Lucrările pentru extinderea sediului Tribunalului Dolj au început în luna mai 2014, iar, potrivit contractului, constructorul Bog’Art avea doi ani la dispoziție ca să termine clădirea (mai 2016), însă inaugurarea a fost făcută pe 26 februarie, anul acesta, cu aproape trei luni mai devreme decât termenul stabilit. Luna acesta, după aproape doi ani de „exil“, cele patru secții se întorc pe strada Brestei nr. 12, însă într-o clădire nouă.
Noul sediu al tribunalului a costat aproape 35 de milioane de lei, sumă la care se adaugă dotări în valoare de aproape 2,5 milioane de lei. Clădirea cu patru etaje cuprinde șase săli de judecată, cinci camere de consiliu, șapte camere de deliberări, 40 de birouri pentru judecători, 27 de birouri pentru grefieri, două săli de conferință, precum și o arhivă de conservare și o sală pentru audierea minorilor.
Judecătorii Tribunalului Dolj au mai precizat că, „din cauza operaţiunilor de mutare, este posibil să apară inconveniente în activitatea Compartimentelor Arhivă şi Registratură, sens în care ne cerem scuze anticipat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS