15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat pentru uciderea colegului de serviciu

Condamnat pentru uciderea colegului de serviciu

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au condamnat definitiv un bărbat de 51 de ani, acuzat că și-a accidentat mortal colegul de serviciu, angajat ca manipulant pe o autospecială de ridicarea a gunoiului.
Accidentul a avut loc în august 2013, pe strada Alexandru Cocioboi din comuna doljeană Podari. Oamenii legii au reținut că Florea Manea, aflat la volanul unei maşini de ridicat gunoiul, la efectuarea manevrei de mers înapoi nu s-a asigurat corespunzător și l-a accidentat mortal pe Ioan Geană, de 46 de ani. Cei doi erau angajați ai Serviciului de Salubritate din cadrul Primăriei Podari, Manea ca șofer, iar Geană ca manipulant pe autospeciala de ridicare a gunoiului. Polițiștii l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest, alcoolemia fiind zero. Pe numele lui Manea a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, iar în iunie 2015 acesta a fost trimis în judecată.
Bărbatul și-a recunoscut fapta comisă, iar în octombrie a fost condamnat de Judecătoria Craiova la doi ani de închisoare cu suspendare. În plus, instanța a dispus ca SC Groupama Asigurări SA, societatea la care era asigurată autospeciala de ridicare a gunoiului, să achite soției victimei suma totală de 97.773 de lei, dintre care 17.773 de  lei reprezintă daune materiale şi 80.000 lei daune morale.
Sentința Judecătoriei Craiova a fost atacată cu apel de SC Groupama, iar săptămâna trecută Curtea de Apel Craiova a dispus reducerea daunelor materiale la suma de 14.423 de lei, soția bărbatului decedat urmând să primească drept despăgubiri suma totală de 94.423 de lei. Instanța a menținut pedeapsa dată de Judecătoria Craiova, astfel că Manea a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS