13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrin gropi și nămol, pe Aleea 1 Șimnic

Prin gropi și nămol, pe Aleea 1 Șimnic

Pentru craiovenii care stau în cartierele mărginașe ale orașului ploaia reprezintă, poate, cel mai mare inamic. Asta pentru că, în astfel de zile, străzile pe care locuiesc devin impracticabile. Ai nevoie de multă răbdare și îndemânare ca șofer, pentru a face față situației, iar pe anumite porțiuni poate de o mașină de teren, pentru a nu rămâne împotmolit. Sunt multe străzi din Craiova care se potrivesc descrierii de mai sus, printre ele și strada Aleea 1 Șimnic.
Ploaia înrăutățește situația, dar și în restul zilelor gropile din carosabil, pe care uneori este imposibil să le ocolești, le fac viața grea craiovenilor de aici. „Locuiesc pe Aleea I Șimnic, stradă pe care acum poți intra doar cu tractorul. Și nu numai în zilele acestea cu ploaie, ci și în perioada secetoasă, pentru că sunt gropile atât de mari încât chiar dacă mergi încet tot atingi pământul cu podeaua mașinii. Aproximativ 600 de metri îi fac în circa 15 minute. Sunt peste 500 de familii care zi de zi trec pe acest drum, majoritatea familii tinere cu copii mici. La Primăria Craiova s-au făcut nenumărate sesizări, dar răspunsul a fost același «încercăm anul acesta». Care an, nici noi nu știm!“, ne-a scris, vineri, la redacție, Dorina Gruia.

Reprezentanții primăriei spun că vor rezolva problemele

Pe Aleea 1 Șimnic erau vineri foarte multe gropi chiar de la intrarea dinspre Consul. Pe următoarea porțiune se putea circula, mai erau probleme doar pentru cei care locuiesc pe alei perpendiculare cu strada, din cauza apei care băltește. Aleea I Șimnic se continuă și peste calea ferată, iar aici apar marile probleme și, totodată, nemulțumirile localnicilor. Pentru a ajunge la acea parte a străzii trebuie, într-adevăr, să te afunzi serios în noroi, riscând în orice moment să rămâi împotmolit. „Pe porțiunile acestea se circulă foarte greu, sunt multe gropi, iar de nămol ce să mai zic… Așa se face după fiecare ploaie. Sunt și zone pe unde se poate circula, nu e peste tot la fel, dar aici este dezastru“, a spus Virginia Coandă, o localnică.
Reprezentanții Primăriei Craiova au anunțat că vor identifica problemele de pe Aleea I Șimnic, pentru a vedea ce este de făcut. „În prezent, sunt în zonă echipe de la RAADPFL, se lucrează și în Bariera Vâlcii, iar dacă sunt probleme mari pe Aleea I Șimnic se va ajunge și acolo pentru a vedea care este situația și ce se poate face pentru remedierea lor“, a precizat Radu Preda, city-managerul municipiului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS