12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLiceul „Mihai Viteazul“ Băilești - elevi calificați la cinci olimpiade naționale

Liceul „Mihai Viteazul“ Băilești – elevi calificați la cinci olimpiade naționale

Elisa Bănica, eleva Liceului „Mihai Viteazul“ din Băilești, calificată pentru trei olimpiade naționale
Elisa Bănica, eleva Liceului „Mihai Viteazul“ din Băilești, calificată pentru trei olimpiade naționale

Liceul „Mihai Viteazul“ din Băilești are anul acesta elevi calificați la cinci olimpiade naționale. Directorul unității școlare spune că performanța este chiar o premieră, pentru că, de obicei, calificări la olimpiadele naționale erau obținute o dată la trei ani de unul sau doi elevi.

Elisa Bănică, elevă în clasa a IX-a la Liceul „Mihai Viteazul“ din Băilești, specializarea științele naturii, a obținut anul acesta cele mai multe calificări la olimpiade naționale. Liceanca a luat locurile I la fazele județene ale olimpiadelor de matematică, fizică și biologie. Conducerea unității școlare spune că eleva care a obținut trei calificări a mai participat la olimpiadele pe disciplinele respective și în perioada gimnaziului.
„Eleva cu cele mai multe calificări pentru olimpiadele naționale a studiat la Școala gimnazială nr. 5 Băilești. A fost admisă la Liceul „Mihai Viteazul“ din Băilești, în clasa a IX-a, având o medie generală foarte bună, 9,88. Inițal a vrut să opteze pentru Colegiul „Frații Buzești“ din Craiova, dar în cele din urmă a ales unitatea școlară din localitate. A făcut performanțe și în anii anteriori. La clasa a V-a a fost la olimpiada de matematică, în clasa a VII-a – la biologie și în clasa a VIII-a – la fizică. Anul acesta a participat la olimpiade la toate trei disciplinele și a și obținut calificarea pentru etapele naționale. Aceste rezultate demonstrează faptul că se poate face performanță și în Băilești și că rezultatele bune se obțin și în funcție de cât de mult interes au elevii să învețe“, a spus Gabriel Tica, directorul Liceului „Mihai Viteazul“ din Băilești. Performanțe s-au obținut și la clasele mai mari. Mădălina Mitroi, elevă în clasa a X-a la specializarea științele naturii, s-a calificat pentru olimpiada națională de biologie. Aceeași performanță a fost obținută și de Mihai Grimm, elev în clasa a XI-a, la specializarea matematică – informatică. Anul acesta, elevul de clasa a XI-a Ovidius Neacșu, care studiază la profil de filologie, s-a calificat la olimpiada de șah.
„Cei doi elevi calificați la olimpiada de biologie au mai participat și în anii anteriori la olimpiada națională pe această disciplină. Mădălina Mitroi a obținut anul trecut mențiune, iar Mihai Grimm a luat pemiul special. Și la șah, elevul calificat anul acesta a participat și în anii anteriori la etapele județene, de unde se întorcea cu locurile II și III. Premiile obținute anul acesta sunt însă o premieră pentru Liceul «Mihai Viteazul» din Băilești, pentru că, de obicei, aveau calificați la etapele naționale unul-doi elevi poate o dată la trei ani“, a mai spus directorul liceului, Gabriel Tica. Pentru obținerea acestor rezultate, elevii au lucrat la clasă cu profesorii Elena Jianu și Ștefania Văduva pentru biologie, Fănuță Botea pentru fizică, Daniela Beldea pentru matematică și Cristian Bălună pentru șah. Etapele naționale ale acestor olimpiade școlare se vor derula în luna aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS