17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCoana Chiriţa, adusă pe scena Teatrului „Colibri“ în cadrul Competiției Tinereții

Coana Chiriţa, adusă pe scena Teatrului „Colibri“ în cadrul Competiției Tinereții

La Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“ din Craiova a avut loc vineri proba de teatru din cadrul Competiţiei Tinereţii, ediţia a VIII-a.
Organizatorii, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, în parteneriat cu postul de televiziune Alege TV și Gazeta de Sud, au programat special această probă artistică în luna martie, în Săptămâna Teatrului.
Liceenii craioveni au pus în scenă, în interpretare proprie, timp de aproximativ zece minute fiecare, fragmente din ciclul de comedii „Chiriţele“, unele dintre cele mai cunoscute opere ale dramaturgiei româneşti, al căror autor este Vasile Alecsandri.
Chiriţa Bârzoi împreună cu celelalte personaje comice au fost interpretate în faţa unui juriu alcătuit din specialişti în domeniul teatral: Adriana Teodorescu – teatrolog și manager al Teatrului „Colibri“, actrițele Daniela Cazacu și Mirela Dişa, Ştefan Florescu- regizor, Marian Răţulescu– umorist şi Adina Constantinescu – designer vestimentar.
Juriul a punctat prezenţa şi mişcarea scenice, dicţia, originalitatea şi calitatea artistică a interpretării, viziunea regizorală şi scenografică.
„Sunt optimistă. Este clar că teatrul craiovean este pe mâini bune. Am văzut pe scenă copii talentați, implicați, cu un spirit ludic foarte bine dezvoltat“, a spus Adriana Teodorescu, manager al Teatrului „Colibri“.
Proba de teatru din cadrul Competiției Tinereții a strâns cel mai numeros public și a adus pe scenă cele mai frumoase costume. „M-a impresionat creativitatea costumelor și faptul că au reușit să creeze atmosferă și cu ajutorul vestimentației și decorului“, a adăugat Adina Constantinescu, designer vestimentar.
Pe locul întâi s-a clasat Liceul Teoretic „Tudor Arghezi“, locul doi a fost ocupat de Colegiul Naţional „Gheorghe Chiţu“, iar Colegiul Național „Elena Cuza“ a luat locul trei.
Proba de teatru o puteţi urmări pe postul de televiziune Alege TV, în cadrul emisiunii „Competiţia Tinereţii“, sâmbăta, 2 aprilie, de la ora 21.00. Mai multe informații găsiți pe site-ul: www.djst.ro.
Carmen Gîrbea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS