10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArest prelungit pentru bărbatul care a înjunghiat o vânzătoare

Arest prelungit pentru bărbatul care a înjunghiat o vânzătoare

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut și obținut, joi, prelungirea mandatului emis de instanță pe numele craioveanului Florian Ilie, de 52 de ani, acuzat că a înjunghiat-o pe vânzătoarea unui magazin din apropierea Spitalului de Urgență Craiova.
În urma anchetei, oamenii legii au stabilit că, în dimineața zilei de 29 februarie, Florian Ilie a mers la un magazin de pe strada Independenței, unde vânzătoare era Raluca Ciucă. I-a cerut femeii două pachete de țigări și o pâine, deși nu avea bani să le plătească. „Inculpatul i-a cerut două pachete de ţigări marca Viceroy şi o pâine, iar în momentul în care persoana vătămată i-a comunicat că trebuie să plătească suma de 29 de lei, acesta a scos din buzunarul drept al hainei pe care o purta un cuţit tip briceag şi i-a aplicat o lovitură cu acest obiect în zona abdominală. Persoana vătămată a încercat să-l împiedice să plece din magazin cu aceste bunuri, însă nu a reuşit. Inculpatul a părăsit magazinul având asupra sa cele două pachete de ţigări şi pâinea“, au menționat procurorii în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a bărbatului de 52 de ani. După ce a înjunghiat-o pe vânzătoare, bărbatul a fugit, iar în jurul orei 14.00 s-a prezentat singur la Secția 1. Raluca Ciucă a fost transportată la Spitalul de Urgență Craiova în șoc hemoragic și a fost supusă unei intervenții chirurgicale. Ulterior, medicii legiști au stabilit că leziunile provocate prin înjunghiere au pus în pericol viața tinerei.
În fața procurorului de caz, Ilie și-a recunoscut faptele și explicat că a comis infracțiunile intenționat, ca să ajungă în pușcărie. „Cu ocazia audierii, inculpatul Ilie Florian a declarat că nu are nici o sursă de venit şi, în aceste condiţii, s-a hotărât să comită o faptă penală pentru a fi condamnat şi încarcerat în penitenciar. Acesta a recunoscut săvârşirea agresiunii asupra persoanei vătămate şi sustragerea de bunuri din magazinul alimentar, prin folosirea forţei fizice“, au mai precizat procurorii doljeni. Bărbatul a fost arestat preventiv pe 1 martie pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor și tâlhărie, iar săptămâna acesta, procurorii au cerut prelungirea mandatului emis pe numele lui Florian Ilie. Joi, Tribunalul Dolj a admis propunerea anchetatorilor și a prelungit mandatul de arestare cu încă 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS