24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTransalpina, închisă până pe 30 aprilie

Transalpina, închisă până pe 30 aprilie

Drumarii nu deschid încă Transalpina
Drumarii nu deschid încă Transalpina

Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu a solicitat Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România prelungirea, până pe 30 aprilie, a perioadei în care traficul pe Transalpina să fie închis. Şoseaua era închisă până pe 31 martie, însă, ca urmare a cantităţii mari de zăpadă şi a faptului că a continuat să ningă, s-a stabilit să se amâne deschiderea oficială a Transalpinei. În ultima săptămână iarna a revenit, iar la Rânca încă se poate schia. Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, şi Alin Golumbeanu, directorul tehnic al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, s-au deplasat la Rânca pentru a vedea cum se prezintă şoseaua. Actualele condiţii nu permit deszăpezirea şi redeschiderea traficului.
„Am urcat pe Transalpina împreună cu domnul director tehnic de la DRDP Craiova, Alin Golumbeanu, pentru a lua o decizie cu privire la data deschiderii sectorului de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului şi la lucrările ce trebuie făcute pentru deschiderea în siguranță a traficului. Am constatat că este nevoie de utilaje de deszăpezire foarte mari şi nu se poate intra pe şosea. Zăpada de pe versanţi atinge între trei şi cinci metri din cauza viscolului. Chiar dacă am interveni, zăpada rămasă pe partea cu versantul ar pune în pericol traficul, când va începe să se încălzească. Aşteptăm şi vom reveni la Rânca pe 30 martie sau 1 aprilie pentru a putea lua o decizie. Am decis să solicităm prelungirea restricţiei până pe 30 aprilie. Dacă vremea va permite, vom deschide şi mai devreme şoseaua. Totul depinde de starea vremii şi de cum se va prezenta zăpada în zona de creastă. Acum zăpada este îngheţată. Am mers cu autoşenilata pe deasupra şi nu s-a scufundat“, a spus Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

Patru utilaje de deszăpezire acţionează la Rânca

Drumarii gorjeni au acţionat ieri cu patru utilaje pentru deszăpezirea DN 67 C Novaci – Rânca. Potrivit lui Ion Tudor, ieri ningea după kilometrul 22. „Am acţionat pe DN 67 C Novaci -Rânca pentru a nu se depune zăpada. Se poate urca fără probleme. În zona staţiunii, stratul de zăpadă măsoară şi peste 30 de centimetri, iar în munte, pe Transalpina, ajunge şi la câţiva metri. Acţionăm şi în zona Godeanu şi suntem pregătiţi să trimitem utilaje şi în Defileul Jiului, dacă va fi nevoie. La Rânca se poate urca fără probleme. Nu ne aşteptam să revină ninsorile la finalul primei luni de primăvară, dar la munte este posibil orice. Menţinem în continuare patru utilaje în zona Rânca şi putem suplimenta dacă va fi nevoie“, a mai declarat Ion Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS