15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj“Marșul pentru viață” în Mitropolia Olteniei

“Marșul pentru viață” în Mitropolia Olteniei

Peste 100 de oraşe din România şi Republica Moldova vor găzdui la finalul acestei săptămâni manifestarea „Marşul pentru viaţă”. Aflat deja la a şasea ediţie, anul acesta „Marşul pentru viaţă” se va desfăşura sub genericul „Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”. La Craiova manifestarea este organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, de către filialele locale ale Pro-Vita şi Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) şi va avea loc duminică, 27 martie, ora 16.00, pe traseul: Catedrala mitropolitană “Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” , strada Matei Basarab, strada Alexandru Ioan Cuza, Teatrul Naţional “Marin Sorescu” şi retur.

La Râmnicu Vâlcea, Marşul pentru viaţă este organizat de Asociaţia “Studenţi pentru viaţă”, sâmbătă, 26 martie, de la ora 11.00, pe traseul: Catedrala arhiepiscopală, str. Calea lui Traian, bd. Tudor Vladimirescu, str. General Praporgescu, str. Nicolae Bălcescu și str. Arhiepiscopiei.

La Târgu Jiu manifestarea va avea loc tot sâmbătă, 26 martie, cu începere de la ora 13.00, locul de întâlnire fiind Biserica ,,Înălțarea Domnului” de pe strada Victoriei. Acţiunea este organizată de către Asociația ,,Pro-Vita pentru născuți și nenăscuți” – filiala Gorj, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români – filiala ,,Sfântul Irodion de la Lainici” și Asociația Vasiliada – filiala Târgu-Jiu.

“Dorim să reafirmăm şi cu acest prilej dreptul la viaţă al copiilor nenăscuţi şi sacralitatea vieţii umane. Să nu uităm că în perioada 1958 – 2008, în România au fost avortaţi peste 22 milioane de copii. O statistică sumbră care ne aşează pe un nedorit loc 2 în lume, iar în prezent avem în jur de 400 de avorturi la cerere numai în spitalele de stat, rata avorturilor rămânând cea mai mare din Europa cu 480 de avorturi la 1000 de naşteri”, a precizat George Ionescu, preşedintele Asociaţiei Pro-Vita, filiala Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS